Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 11:50:09

Аварійні відключення електроенергії на Чернігівщині тривають

03.12.2014   11:47Агенцiя

Ситуація в Об’єднаній енергетичній системі України (ОЕС) продовжує залишатися напруженою.

0З грудня 2014 року  дію ГАВ на Чернігівщині продовжено. З 9:00 ранку по команді диспетчера центральної диспетчерської служби НЕК «Укренерго» відключено 6 черг споживачів. Відключено потужність на величину  66 МВт, при дефіциті потужності в енергосистемі  України - 2900 МВт.

При подальшому погіршенні ситуації з  генерацією електроенергії на станціях,  протягом 03 грудня 2014 року відключення протягом дня триватимуть, а у  вечірні години максимуму навантажень на енергосистему  можливе  повторне застосування крайніх заходів  по збереженню енергосистеми країни - це  введення  спеціальних графіків аварійних відключень.

Оскільки введення і припинення дії графіків аварійних відключень (ГАВ) та спеціальних графіків аварійних відключень (СГАВ) здійснюється по команді  диспетчера центральної диспетчерської служби ДП НЕК «Укренерго»,  ПАТ «Чернігівобленерго»  не може вплинути на ситуацію та  змінити її.

ПАТ «Чернігівобленерго»  оперативно інформуватиме споживачів про ситуацію в ОЕС України та заходи, які застосовуватимуться протягом дня ДП НЕК «Укренерго».

З 01 грудня в Україні тривають аварійні відключення електроенергії. Станом на 03 грудня 2014 року в аварійний ремонт виведено 22 блоки  на ТЕС, 2 блоки на ТЕЦ та 1 енергоблок Запорізької атомної електростанції.

Сумарна потужність виведеного в аварійний ремонт обладнання становить -  5300 МВт.

Вчора, 02 грудня 2014 року для недопущення складних аварій в енергосистемі України  ДП НЕК «Укренерго» застосувало графіки аварійних відключень в обсязі 4500 МВт. Станом на вечір ситуація в ОЕС стала ще більш критичною і «Укренерго» з  16:50  ввело  в дію спеціальні графіки аварійних відключень (СГАВ)  по Україні на величину 2175 МВт.

У Чернігівській області відключення по ГАВ та СГАВ тривали з  10:40 до 22:30 год. Відключення потужності становило 110 МВТ по ГАВ та 65 МВт по СГАВ. Одночасно задіювалися всі 10 черг ГАВ та  одна черга СГАВ у вечірні години максимуму навантаження на енергосистему.

Недовідпуск електроенергії споживачам Чернігівщини за 2 грудня 2014 року, внаслідок застосування ГАВ, склав - 1163 МВт. год., СГАВ – 105 МВт.год.

Щоб уникнути стресових та небезпечних ситуацій ПАТ «Чернігівобленерго» просить споживачів:

- по можливості не користуватися ліфтами;
- споживачів І та ІІ категорії надійності — перевірити готовність резервних джерел живлення (лікарні, комунальні підприємства);
- промисловим споживачам передбачити заходи  електробезпеки по недопущенню виникнення нештатних ситуацій під час відключення від  джерел електропостачання;
- населення вимикати всі електропобутові прилади з електромережі;
-раціонально використовувати  електроенергію на власні потреби

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини