Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 07:19:12

День відкритих дверей відбувся в Прилуцькій виховній колонії

03.12.2014   08:05Агенцiя

В Прилуцькій виховній колонії управління ДПтС України в Чернігівській області відбувся День відкритих дверей, у якому взяли участь співробітники управління ДПтС України в Чернігівській області, батьки та родичі засуджених, члени обласної спостережної комісії, координатор із зв′язків з громадськістю Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Алла Лепеха, представники центру соціальних служб для сім’я дітей та молоді.

Цієї зустрічі з нетерпінням чекали і батьки, і діти, і вихователі. Батьки хотіли впевнитися, що їх діти здорові, нагодовані, сплять в теплих приміщеннях. Важливим для батьків було почути щирі слова вихователів, вчителів, майстрів, отримати від них настанови на майбутнє. Вихователі підшуковували вагомі слова, щоб при спілкуванні з батьками проінформувати їх про поведінку сина, тактовно підказати, як вплинути на підлітка, спираючись на його позитивні якості.

А хлопці не тільки прагнули поспілкуватися з батьками, а й розповісти про свої досягнення в школі, ПТУ, занять в гуртках за інтересами.

Батьки та гості установи ознайомились з умовами тримання засуджених, оглянули гуртожитки для проживання, спортивний зал, клуб.
Збори відкрив начальник Прилуцької виховної колонії Євгеній Квітницький У своєму виступі Євгеній Леонідович детально розповів про життя підлітків, нагальні потреби установи. Батьки заслухали звіт голови батьківського комітету про пророблену роботу протягом останніх трьох місяців.
Використання впливу близьких родичів на засуджених є частиною великої та складної проблеми ресоціалізації. В Прилуцькій виховній колонії ця форма роботи приносить добрі результати. Традиційними стали такі форми і методи роботи з батьками як особисті бесіди під час побачень, листування, бесіди під час батьківських конференцій.

Завершилась зустіч показовим концертом гуртків самодіяльності вихованців колонії, який допоміг хлопцям організувати їх постійний художній наставник Анатолій Нехай. Хлопці співали пісні про батьків, любов до рідної землі, читали вірші та гуморески.

Присутнім сподобався концерт. Часто на очі батьків наверталися сльози чи то радості, чи то смутку, але в кожному погляді світилися іскри надії і вдячності до людей, які навчили їх дітей доброти, любові та шани до батьків, особливо до матері.

 

Прес-служба управління ДПтС України в Чернігівській області

Останні новини Чернігівщини

На Масанах почалися роботи з відновлення колектора 15:50

Стартував ремонт аварійного колектора, що в мікрорайоні Масани (вул. Незалежності, 42). Роботи виконуватимуть за новою технологією – методом санації полімерним рукавом.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 15:19

Протягом минулої доби зареєстровано 9 небезпечних подій, а саме: 1 аварійна ситуація на мережах життєзабезпечення, 1 загибель на водних об’єктах, 1 дорожньо-транспортна пригода, 6 пожеж. Внаслідок цих подій загинула 1 особа та 1 особа постраждала.

Чернігівський медичний коледж отримав навчальну літературу від латвійських партнерів 15:17

Близько 200 підручників для навчання студентів Чернігівського базового фахового медичного коледжу передала сьогодні Юліана Китаєва, представниця Почесного консула Латвійської Республіки в місті Чернігові Олени Вишнякової.

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ 15:15

Заволодів коштами державного підприємства на суму майже 750 тис. гривень: правоохоронці скерували до суду провадження щодо директора ТОВ

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких

Групи підтримки для людей, які втратили своїх рідних чи близьких 09:34

Поєднання душевного болю, смутку, гніву, безпорадності, почуття вини та розпачу — такою може бути емоційна реакція на втрату рідної чи близької людини. У цій ситуації важливо відчувати підтримку інших людей та уміти віднайти власні сили, щоб рухатися далі.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини