Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 22:32:35

Чернігів: рятувальники взяли участь у проведенні круглого столу з представниками органів влади, громадських організацій та волонтерами

28.11.2014   08:55

27 листопада у Чернігівському Центрі гуманістичних технологій "АХАЛАР" відбувся круглий стіл у рамках проекту "Связаны одной целью" за участю співробітників обласного Управління Держслужби України з надзвичайних ситуацій, представників інших органів державної влади, громадських організацій, волонтерських груп, які активно працюють у сфері надання допомоги вимушеним переселенцям зі Сходу, та самих переселенців.

Даний захід мав мету налагодити комунікації та скоординувати дії між усіма державними і недержавними організаціями, що надають допомогу громадянам України, які тимчасово перемістилися з районів проведення АТО. Серед проблем, розглянутих учасниками круглого столу, були удосконалення інформування вимушених переселенців стосовно можливості отримання ними допомоги від громадських організацій та державних установ міста і області; надання психологічної та правової допомоги; вирішення питань працевлаштування; удосконалення координації дій усіх зацікавлених організацій.

За результатами обговорення були розглянуті пропозиції:
виготовлення додаткової кількості інформаційних матеріалів з контактами державних і соціальних служб міста та області, благодійних і громадських організацій, які надають допомогу переселенцям зі Сходу;
створення єдиного міського веб-ресурсу з усією інформацією про наявні організації, що допомагають та надають послуги цим громадянам;
вирішення питань ремонту та надання у тимчасове користування покинутих будівель, в першу чергу, об'єктів Міністерства оборони;
а також інші питання діяльності, що повинні сприяти психологічній та соціальній адаптації вимушено переселених осіб.

Під час круглого столу обговорені шляхи удосконалення співпраці з різними установами та організаціями, його учасники отримали інформацію, що необхідна для подальшої роботи з переселенцями.

Рятувальники в своїх виступах зазначили, що жодна людина, яка перемістилася у нашу область, не залишиться без уваги. Ми приходимо на допомогу усім, хто її потребує.

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.