Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 07:38:41

Міліція Чернігівщини стоїть на сторожі біологічної безпеки

24.11.2014   13:02

Протягом нинішньої осені на території області зареєстровано вісім випадків виникнення захворювання на африканську чуму свиней. Зокрема, три випадки цього захворювання було виявлено в присадибних господарствах громадян. Як з'ясувалося, однією з головних причин розповсюдження цього захворювання є дика фауна, а саме дикі свині та їх міграція.

- До роботи в епізоотичних осередках для проведення заходів по ліквідації африканської чуми свиней та недопущенню розповсюдження цієї хвороби на інші території, згідно до планів заходів, затверджених протоколами засідань державних надзвичайних протиепізоотичних комісій при обласній та районних державних адміністраціях, залучалися також і працівники УМВС України в Чернігівській області, державної служби надзвичайних ситуацій, спеціалісти державної служби ветеринарної медицини, державної санітарно-епідеміологічної служби, органи місцевого самоврядування, - розповів начальник відділу ветеринарної міліції УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Владислав Бригинець. -  Найпершим неблагополучним пунктом за результатами лабораторного дослідження державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи було визнано територію села Охрамієвичі Корюківського району ще 31 серпня. І цього ж дня там було введено карантин, а працівники міліції спільно з фахівцями ветеринарної медицини було організовано роботу трьох ветеринарно-міліцейських постів. Зокрема, в перші три доби щоденно для забезпечення охорони громадського порядку залучалося там 14 працівників міліції, а потім - по шість. У складі робочих груп було відвідано 295 дворів громадян, де вилучено і знищено 31 голову свиней та продукти забою від 15 голів. На ветеринарно-міліцейських постах було перевірено понад 1200 одиниць автотранспорту. Станом на 14 жовтня п.р. карантин там знято.

В епізоотичному осередку в селі Крути Ніжинського району з 11 жовтня п.р. було організовано роботу трьох ветеринарно-міліцейських постів. У перші чотири доби щоденно для забезпечення охорони громадського порядку залучалося 16 працівників міліції, а потім - по шість. У складі робочих груп було перевірено 829 присадибних господарств громадян, де вилучено та знищено 73 голови свиней та 3 туші. На постах перевірено близько півтори тисячі одиниць автотранспорту. Карантин тут триває і на даний час.

А в неблагополучному пункті, у місті Щорс, починаючи з 14 жовтня, організовано роботу чотирьох ветеринарно-міліцейських постів. У перші чотири доби щоденно для забезпечення охорони громадського порядку залучалося 14 працівників міліції, потім - по вісім. Також для надання допомоги сюди було відряджено трьох працівників ветеринарної міліції Полтавської та Київської областей. В складі робочих груп перевірено 2565 дворів громадян, де вилучено та знищено 21 голову свиней. На постах перевірено близько 33 тисяч одиниць автотранспортну. На даний час тут також карантин триває.

Також неблагополучними пунктами в цьому плані є окремі території в Куликівському, Городянському та Ріпкинському районах. Тож правоохоронці області, особливо суміжних районних відділів внутрішніх справ, зорієнтовані на недопущення незаконного перевезення тварин, особливо диких свиней та м'яса з них.

Словом, працівники міліції робили і роблять усе можливе, щоб сприяти якнайшвидшій ліквідації цієї епідемії на території області, що є вагомим елементом біологічної безпеки держави.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.