Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 05:30:26

Працівники ДАІ закликали пішоходів позначати себе на темних дорогах

24.11.2014   08:19

В рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху, що тривав на Чернігівщині з 10 по 16 листопада, працівники Державтоінспекції провели комплекс заходів, покликаних знизити аварійність.

Як свідчить статистика, пішоходи та велосипедисти є найбільш вразливими учасниками дорожнього руху. Так, з початку року на території області зафіксовано 158 автопригод за участю пішоходів та 65 за участю велосипедистів.

Наразі світловий день значно скоротився. Якщо влітку люди поверталися з роботи о 17-й та 19-й годині, коли ще світить сонце, то зараз о цій порі вже панує суцільна темрява.

В районних центрах Чернігівської області подекуди освітлення вулично-дорожньої мережі залишає бажати кращого, а в більшості випадків відсутні тротуари. Також не всі знають, що відповідно до чинних Правил пішохід у разі відсутності тротуару повинен рухатися узбіччям чи краєм проїзної частини назустріч руху транспортних засобів. При цьому у темну пору доби та в умовах недостатньої видимості пішоходи повинні виділити себе, а за можливості - мати на одязі світлоповертаючі елементи.

Аналізуючи стан аварійності в області, працівники апарату Державтоінспекції області на чолі із заступником начальника управління Сергієм Хмельницьким виїхали до районів аби надати допомогу в організації роботи зі зниження аварійності серед зазначених категорій громадян.

Першим став райцентр Куликівка, адже через це містечко проходить траса, що з'єднує Чернігів і Ніжин. Правоохоронці зустрілися з громадою та колективами трьох великих підприємств - ПРАТ «Куликівське молоко», ПП «Єлісєєвські меблі», СФГ «Колос».

Вартові доріг нагадали громадянам Правила дорожнього руху України, кожному подарували світлоповертаючі елементи, а велосипедистам - катафоти. Роз'яснили загальні правила використання світловідбиваючих елементів та розповіли про досвід європейських країн з профілактики аварійності серед пішоходів.

Наприкінці зустрічі Сергій Хмельницький відповів на чисельні запитання, що турбували громадян стосовно діяльності Державтоінспекції та побажав всім безпечних доріг. Керівник також зазначив, що такі виїзди апарату Державтоінспекції Чернігівської області будуть здійснені планомірно у всі райони області і набудуть системного характеру та стануть доброю традицією.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.