Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 12:16:55

Куликівка стала новою домівкою для родини Антип з Донеччини

20.11.2014   14:27Агенцiя

Через обставини, що пов'язані з проведенням антитерористичної операції на сході України, перед органами влади, соціальними структурами та й взагалі небайдужими громадянами постало безліч питань щодо сприяння вирішенню проблем тих людей, які вимушено залишили свої оселі.

Серед нагальних - забезпечення житлом, працевлаштування, отримання різного виду виплат, медичного обслуговування тощо.

Не стоїть осторонь і державна служба зайнятості. Максимум зусиль для надання допомоги таким громадянам докладають фахівці Куликівського районного центру зайнятості, куди звернулося 13 переселенців. Завдячуючи оперативній роботі спеціалістів центру зайнятості, троє наразі вже працевлаштовані. Серед них Максим та Катерина Антип. Родина прибула на Куликівщину з Горлівки Донецької області. У рідному місті залишилося все: житло, друзі, справа життя…

Розповідає глава сімейства Максим Анатолійович Антип:

- Трагічним став привід нашого прибуття на Чернігівщину: у серпні ми приїхали у Салтикову-Дівицю на похорон. Заодно, думали, тиждень-два, ну, місяць тут пробудемо, оскільки надіялись на закінчення війни і повернення додому. На жаль, сталося не так, як гадалося. Військові дії не тільки не припинилися, а й загострилися. Стало зрозуміло, що повертатися в рідні краї небезпечно. Зі мною приїхали дружина Катерина, доньки Аміна і Марічка та моя мама Ольга Михайлівна. Треба було якось облаштовуватися на новому місці, а головне працевлаштуватися. Ми - жителі міські, тому спочатку кинулися шукати роботу в Чернігові. Знайшли. Однак винаймати житло в обласному центрі виявилося дуже дорого. Тому цей варіант нам не підійшов. Родичі порадили оселитися у Куликівці, вони ж і допомогли за помірну плату знайти будинок. Коли питання з дахом над головою більш-менш було вирішено, я звернувся до районного центру зайнятості з метою пошуку роботи. Незабаром мені запропонували посаду керуючого Авдіївським відділенням селянсько-фермерського господарства «Колос». Я не вагаючись погодився. Під час спілкування із Віктором Зеленським, заступником директора СФГ, я сказав, що моя діяльність у Горлівці була далекою від сільського господарства. Разом з рідним дядьком Петром Антипом, заслуженим художником України, у нас був сімейний бізнес – будівельно-художній комбінат, свій магазин і ресторан. Мали все для нормального безбідного життя. Тепер нічого немає. Прийшли чоловічки у зеленому камуфляжі з автоматами і сказали: «Було ваше – стало наше». І все…

З усією відповідальністю я поставився до нової роботи, адже вона була вкрай нам потрібна. Хоча останнім часом я займався адмініструванням, а це споріднене роботі, яка тепер у мене, дякувати Богу, є, - багато чого доводилося опановувати нового. Я задоволений і своєю роботою, і колективом, в якому працюю. А ще - надзвичайно вдячний тим людям, до кого я звертався, за підтримку і розуміння.

А ось як сказав про Максима Антипа Віктор Зеленський:
- Все у нього виходить, чого не вміє – навчиться. Головне - є голова на плечах і бажання працювати. Нам потрібні такі  здібні, відповідальні кадри.

Завдяки службі зайнятості знайшла роботу і дружина Максима. Вона працює робітницею цеху напівфабрикатів фірми «Ратибор-ІІ», що також належить СФГ «Колос».

Сьогодні ця сім’я у безпеці. Є житло і робота. А головне – немає жахів війни. Над головою - блакитне небо і ясне сонечко, якому не перестають радіти Аміна і Марічка.

Тетяна Шестерикова, провідний спеціаліст Куликівського РЦЗ

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини