Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 09:56:40

Працівники Семенівського райвідділу міліції, ризикуючи собою, врятували двох людей

15.11.2014   10:05

Вранці 12 листопада в чергову частину Семенівського районного відділу міліції надійшов телефонний дзвінок від дільничного інспектора міліції, який обслуговує село Тимоновичі, з проханням екстрено направити допомогу для запобігання особливо тяжкому злочинові.

За словами майора міліції Леоніда Бєліка, з ним щойно зв'язався тимоновицький сільський голова та повідомив про те, що місцева жителька висловлювала тверді наміри вбити свою 13-річну доньку, після чого покінчити з собою.

Як розповів т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, враховуючи надзвичайний характер повідомлення, за моєю командою особовий склад Семенівського райвідділу міліції був негайно піднятий по тривозі. На місце події, крім слідчо-оперативної групи, були направлені ще 4 екіпажі з співробітниками міліції. Дільничний інспектор разом з сільським головою та родичами потенційної самогубці тим часом робили активні спроби самостійного пошуку жінки з дівчинкою-підлітком, які зникли з місця проживання.

Працівники міліції організували прочісування місцевості. За уточненими даними, жінка планувала вбити дочку шляхом повішення, а потім втопитися в місцевій водоймі. Відповідно, особлива увага пошукових груп приділялася огляду занедбаних та нежитлових будівель, колодязів, заростей, з просуванням в бік річки.

В процесі пошуків співробітники міліції помітили дівчинку, схожу за описом, яка, побачивши правоохоронців у формі, кинулася до них назустріч. Вона підтвердила, що дивом уникла смерті, оскільки зуміла переконати матір, що змерзла, і випросила дозвіл піти додому обігрітися. Водночас жінка залишилася на березі річки. Співробітники райвідділу поспішили туди і з крутого берега побачили, як жінка в одязі збирається кинутися у воду.

Першим побачив це начальник сектору карного розшуку старший лейтенант міліції Володимир Єрмоленко. Він спробував відволікти увагу жінки розмовою, як завжди належить вчиняти із самогубцями: не дати реалізувати свій намір. Але жінка, замість зреагувати відповіддю чи бодай повернутися в бік міліціонера, пірнула. Офіцер миттєво прийняв рішення і, не роздягаючись, кинувся в крижану воду. Йому вдалося вхопити жінку за руку і, попри її намагання опиратися, вже не відпускати. На допомогу відразу ж поспішили колеги. Вони швидко утворили ланцюжок. Один простягнув руку Володимирові, другий тримав цього, і так вони зуміли витягти з води і старшого лейтенанта, і врятовану ним потопельницю-невдаху.

Жінку всадовили до службового автомобіля міліції, допомогли перевдягтися у сухе і доставили до Семенівської центральної районної лікарні під нагляд лікарів. Її 13-річну дочку міліціонери передали родичам.

Перевірка обставин, які мало не призвели до трагедії, показала, що в недавньому минулому жінка перенесла дві важкі втрати. П'ять років тому вона поховала чоловіка, а через два роки від онкологічного захворювання померла старша донька, якій виповнився лише 21 рік. Після цього рідні стали помічати відхилення в поведінці жінки, які поступово наростали. Особливо вони посилилися останніми днями, коли жінка неодноразово висловлювала наміри покінчити життя самогубством і, в кінці кінців підсумку, перейшла до активних дій. І лише мужність, самовідданість та високий професіоналізм працівників семенівської районної міліції відвернули непоправне.

Як наголосив т.в.о. начальника УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Вадим Філашкін, за вияв найкращих людських і професійних якостей начальник сектору карного розшуку Семенівського РВ УМВС старший лейтенант міліції Єрмоленко і його колеги, що брали участь у рятувальній операції, найближчим часом дістануть гідні заохочення.
 

Останні новини Чернігівщини

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.

Міжнародні донори розглядають можливість створення на Чернігівщині сучасного закладу пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації 08:17

Над проєктом створення клініки пластично-реконструктивної хірургії та загальної реабілітації працює Благодійний фонд «Місія солідарності».