Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 20:03:56

У Ніжині на подвір'ї римо-католицького храму вчинено акт вандалізму

11.11.2014   12:29Агенцiя

Настоятель римо-католицької церкви апостолів Петра і Павла о. Юрій повідомив про зруйнований церковний паркан та розбите скло на дошці оголошень. Цей випадок не перший.

Священику й раніше вже доводилось ремонтувати дерев'яну загорожу. Проте, цього разу шкоди було завдано більше. Священик викликав міліцію.

"Найбільша біда в тому, що ремонтую я його вже не перший раз. Скло на дошці оголошень б'ють вже вп'яте. Мабуть, комусь не подобався розклад служб Божих. А паркан мені доводиться принаймні раз у місяць підремонтовувати. Цього разу повалена велика частина паркану. Розбито так званий шлагбаум", - розповів о. Юрій.

"Кілька разів, коли я ловив на гарячому людей, які шкодили церкві, ті часто признавалися, що шкодять через те, що це не є їхня церква. Я так розумію, що власне ці слова є підставою вважати такі дії скоєнням злочину на  релігійному підґрунті. Хтось їх вчить, що є якась не їхня церква. І це є підставою, щоб шкодити нам. Хотілося б нагадати всім конфесіям, і щоб пастори всіх конфесій роз'яснили своїм прихожанам що таке Католицька Церква. І нехай пригадають для молоді і батьків, що Христос учив нас не тільки любити своїх ближніх, але ще й любити своїх ворогів. Просто про це треба пам'ятати, бо це є засадами моралі - любити навіть ворогів, якщо ж уже нас вважають ворогами", - розповів настоятель церкви.

Про це повідомляє Католицький оглядач.

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.