Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 16:04:13

Голова Управління ДСНС в області перевірив, як живуть вимушені переселенці

06.11.2014   09:18

На початку тижня директор Департаменту реагування на надзвичайні ситуації ДСНС України Григорій Марченко перевірив на Чернігівщині діяльність регіонального штабу стосовно соціального забезпечення в осінньо-зимовий період громадян України, які переміщуються з тимчасово окупованої території та районів проведення антитерористичної операції.

ід час робочої поїздки Григорій Марченко зустрівся із заступником голови облдержадміністрації Костянтином Лубенцовим, який є першим заступником голови регіонального штабу та ознайомився  з роботою відповідних служб області. Також він побував у санаторії "Десна" Чернігівського району, де проживає 123 людини зі Сходу, серед яких 83 дитини, та санаторії "Остреч" у м. Мена, де проживає 62 людини, з них 8 пенсіонерів та 32 дитини. Григорій Марченко поспілкувався з керівництвом санаторіїв та його мешканцями, обговорив соціальні питання, з'ясував стан забезпечення продуктами харчування, одягом, медикаментами та речами першої необхідності, оглянув житлові кімнати та ознайомився з побутовими умовами.

"Ми вдячні Чернігівчанам за гостинність і не очікували такого чуйного відношення. Волонтери привезли нам теплий одяг, іграшки, речі першої необхідності. Діти ходять у садочок та школу. Створені гарні умови для проживання. Є гаряча вода, душ, в кімнатах тепло, гарне харчування, яке, до речі, дуже подобається дітям. З Чернігова кілька раз приїздили психологи обласного Управління ДСНС, проводили бесіди з нами та дітьми",  - розповіла мати 2-х дітей Тетяна, переселенка з Донеччини.

"Условия здесь нормальные, есть возможность жить и питаться. Местные люди оказали помощь, одели, обули, поскольку из Луганска мы сюда приехали в одних тапочках. Большое спасибо руководству, что оно нас обеспечивает всем необходимым. В комнатах тепло, всегда есть горячая вода. Если откровенно, то жаловаться не на что" - розповів Володимир Мілованов, переселенець із Луганська.

За підсумками робочої поїздки Григорій Марченко зазначив: "У закладах, створені належні умови для проживання вимушених переселенців, працюють системи опалення, люди забезпечені харчуванням. Побутові проблеми практично відсутні. Вирішуються питання щодо працевлаштування переселенців, відновлення і оформлення їхніх документів, продовження навчання студентів за кошти держбюджету, які перевелись із вишів Донецької та Луганської областей. Питання соціального забезпечення вирішуються регіональним штабом на належному рівні".

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини