Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 02:25:32

Групу неповнолітніх крадіїв виявили на Чернігівщині

31.10.2014   07:30

Злочинну групу, яка у південній частині Козелеччини, що на Чернігівщині спробувала зажити сумної слави «грози двоколісного транспорту», в результаті оперативно-розшукових заходів вчасно зупинили працівники Козелецького райвідділу внутрішніх справ.

Вранці 29 жовтня до чергової частини Козелецького райвідділу УМВС України в Чернігівській області звернувся 53-річний житель одного з сіл району, найближчих до межі з Київською областю.

Чоловік повідомив про викрадення старенького мотоцикла «ІЖ-Планета», який зберігався в гаражі його господарства.

Як розповів начальник Козелецького РВ УМВС полковник міліції Анатолій Семикопний, на місце події було направлено слідчо-оперативну групу райвідділу у повному складі, а також додатково працівників сектору карного розшуку. Правоохоронці встановили, що невідомі зловмисники вночі зірвали навісний замок на воротах гаража і тихенько, вочевидь не заводячи двигун, викотили звідти мотоцикл. Внаслідок ретельного огляду місця події міліціонери зуміли відшукати сліди викраденого транспортного засобу та відстежили, в якому напрямку попрямували зловмисники.

Після цього оперативники склали план розшукових дій, який передбачав відпрацювання низки сіл на напрямку руху зловмисників, і взялися до його реалізації. Перш за все, було відпрацьовано підобліковий контингент - раніше засуджених осіб, таких, що зловживають алкоголем, інших громадян, схильних до асоціальної поведінки. В процесі цієї роботи пильну увагу оперативників привернув неповнолітній житель Броварського району Київщини, якому невдовзі має виповнитися 18 років. Цей юнак походить з неблагополучної родини і, за отриманою інформацією, своєю поведінкою явно наслідує приклад батька - шестикратно судимого рецидивіста.

Саме в господарстві цього хлопчини і було виявлено крадений мотоцикл. В ході подальшої перевірки працівники міліції з'ясували, що незаконне заволодіння транспортним засобом молодик скоїв не сам, а спільно ще з двома юними односельцями: 18-річним (саме його зловмисник назвав головним у їхній компанії) та 13-річним, також вихідцями з неблагополучних сімей. Також було встановлено «послужний список» групи крадіїв. Виявилося, що за дві доби до заволодіння мотоциклом вони навідали гараж у іншому господарстві того ж села, теж зірвали навісний замок, але моторного транспорту всередині не знайшли. Натомість викрали два велосипеди марки «Ардіс», які відтягли у двір все того ж неповнолітнього жителя Київщини.

Мотоцикл та один з велосипедів у юного зловмисника вилучено. А от другу веломашину, замість «відповідального зберігання» спільної здобичі, хлопчина виміняв у знайомого на модну електронну іграшку - планшет. У кого саме, наразі встановлюється.

За фактами обох правопорушень працівники міліції відкрили кримінальні провадження за ч. 3 статті 185 Кримінального кодексу України («крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення або сховище») та за ч.2 статті 289 КК України («незаконне заволодіння транспортним засобом, скоєне за попередньою змовою групою осіб або з проникненням у приміщення чи інше сховище»). За найтяжчою з них молодикам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років. Триває досудове розслідування.
 

Останні новини Чернігівщини

 150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні

150 мільйонів гривень держсубвенції на ремонт та будівництво укриттів у школах Чернігівщини: подати заявку можна вже сьогодні 17:03

Наш регіон – один із 8 в Україні, який, відповідно до рішення Кабінету Міністрів України, отримає кошти від держави на облаштування безпечних умов у закладах освіти.

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування

Фестиваль Взаємності як Простір для діалогу: Унікальна платформа для взаємного інспірування 16:54

Театральний „Фестиваль взаємності“ об’єднає чеських та українських митців у п’яти містах України. ǿетою фестивалю є поєднання культурних наснаг Чеської Республіки та України через мистецьке вираження та підтримку діалогу й взаєморозуміння серед митців обох країн.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:04

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій техногенного та природного характеру, а саме: 1 дорожньо-транспортна пригода та 4 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала. Внаслідок ракетного обстрілу травмовано 77 осіб, з них 4 дитини, підтверджено загибель 18 осіб.

У Чернігові завершено пошуково-рятувальну операцію на місці ворожої атаки 09:59

Станом на ранок 18 квітня відомо вже про 18 загиблих людей, постраждали 78 осіб, з них 4 дітей.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини