Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 23:48:08

У Чернігові ЗІЛи перетворюють на зенітки

29.10.2014   17:40

Чернігівські підприємці переробили вантажний автомобіль ЗІЛ-13 на зенітну установку для 41-го батальйону територіальної оборони. Про це повідомив начальник регіонального медіа-центру Міноборони у м. Чернігові Вадим Мисник.

"Працівники Чернігівського підприємства "ТАН" відремонтували та переобладнали під зенітну установку автомобіль ЗІЛ-13, що належить 41-му батальйону територіальної оборони. Усього за тиждень вони зробили з цієї вантажівки справжній броньовик, озброєний зенітною установкою та крупнокаліберним кулеметом ДШК", - розповів він.

За словами Мисника, кабіну, двері та паливний бак машини фахівці захистили листовим залізом. На лобове скло і двигун встановили броньовану протикомулятивну решітку. Борти кузова зробили подвійними і наповнили специфічним матеріалом - транспортною стрічкою та керамікою, що значно підвищило їх захист. Так само надійно облаштували місця кулеметника, навідника та стрільця зенітки.

Разом із заводчанами працював і командир екіпажу цієї машини, який з власного бойового досвіду знає її найуразливіші місця. Майстри реалізували практично всі прохання військових.

Під час спільної роботи оновлений автомобіль отримав власну назву - "Зутан", що поєднує в собі абревіатури "ЗУ" - зенітна установка і "ТАН" - Технології Академії наук, що, власне, є назвою підприємства.

В.Мисник додав, що ВАТ "ТАН" із березня активно допомагає армії: ремонтує військову техніку, відправляє бійцям засоби захисту, військове спорядження та амуніцію, на що витрачає десятки тисяч гривень.

Як повідомляло агентство, 41-й чернігівський батальйон територіальної оборони нещодавно повернувся із зони АТО, де знаходився 4 місяці. Більше двох із них підрозділ перебував у безпосередньому контакті з бойовиками в одній із найгарячіших точок АТО - поблизу населеного пункту Дебальцеве на Донеччині. Більшість техніки батальйону потребує капітального ремонту.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.