Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 00:59:07

Вугілля для Яблунівської школи-інтернату: виявлено ще один злочин

28.10.2014   07:45

Історія з фіктивним постачанням вугілля Яблунівській школі-інтернату (Прилуцький район) продовжилась виявленням ще одного порушення закону.

Прилуцькою міжрайонною прокуратурою встановлено, що фірма, яка виграла тендер на постачання вугілля цьому інтернату, надала комітету з конкурсних торгів завідомо неправдиві офіційні документи.

За умовами торгів, їх учасники повинні були вже мати вугілля, яке пропонують. Учасник, пропозиція якого перемогла, надав документ про те, що його вугілля потрібної марки та кількості знаходиться на орендованій ним території паливного складу в місті Ніжині.

Однак, як встановила прокурорська перевірка, на територію вказаного складу ця фірма вугілля не завозила і взагалі не зберігала його там ніколи.

Щодо службових осіб фірми прокуратурою 23 жовтня поточного року розпочато кримінальне провадження. Правова кваліфікація — ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України (службове підроблення).

Як вже повідомлялося раніше, службова особа школи-інтернату, діючи в порушення вимог законодавства, «наперед» підписала документи про отримання 180 т. вугілля для опалення установи взимку, тоді як насправді нічого завезено не було. За це неіснуюче вугілля постачальник устиг отримати 165 тис. грн. бюджетних коштів, — щоправда, після початку кримінального провадження їх повернув. Тим не менш, помічнику директора інтернату, який підписав документи з неправдивими відомостями, на даний час повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 191 та ч. 2 ст. 366 КК України. Обвинувальний акт направлено до Прилуцького міськрайсуду разом з угодою про визнання винуватості.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.