Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 00:01:00

Чергова жертва інтернет-шахрая знову з Ніжина

07.10.2014   12:51

Незважаючи на численні застереження правоохоронців бути обачними з операціями купівлі чи продажу в мережі Інтернет, на гачок шахраїв знову потрапляють довірливі громадяни.

Зловмисники випитують дані, за допомогою яких можна обнулити рахунок Вашої картки, не вставляючи її в банкомат.

Інтернет-шахраї моніторять сайти оголошень і телефонують «з метою купити товар», при цьому розпитують та виявляють неабияку зацікавленість, гарно пояснюють, що готові скинути гроші наперед, наприклад, на картку будь-якого банку і в подальшому будуть очікувати на відправку поштою товару. Все б нічого, але в більшості такі люди діють за одним і тим же сценарієм.

Днями до Ніжинського міськвідділу міліції звернулася 32-річна жителька міста й повідомила, що днем раніше невідома особа заволоділа грошима у сумі 4 тисячі 300 гривень з її кредитної картки.

З'ясувалося, що вона розмістила у мережі Інтернет оголошення про продаж картини своєї матері. Невдовзі до неї зателефонував «покупець» з наміром придбати товар. Жінка погодилася на ціну у 1000 гривень. Потім мова зайшла про спосіб розрахунку. Шахрай, дізнавшись про наявність у продавця картини кредитної картки одного з відомих банків, домовився перерахувати гроші саме на неї. Того ж дня на її телефон знову зателефонував невідомий і, відрекомендувавшись співробітником банку, повідомив, що на її кредитну картку повинні зарахуватися гроші в сумі 1000 гривень, але для цього потрібно активувати на картці послугу для прийняття платежу з іншого рахунку.

Словом, виклала потерпіла шахраєві всю інформацію, яку той у нього просив, після чого на її телефон надійшло СМС-повідомлення про зняття з її кредитної картки грошей у сумі 4300 гривень. Усіх, що були на рахунку.

Варто сказати, що на сьогоднішній день банківська картка є майже в кожного, тож будь-яка людина, на яку потрапляє шахрай навмання, - потенційна жертва. Отже, ще раз для користувачів мережі Інтернет порада, як не стати жертвою шахрая: ніколи не кваптеся ділитися конфіденційною інформацією, зверніться до банку і впевніться у тому, що інформація запитується дійсно представниками банку і в обґрунтованих цілях. У жодному разі не повідомляйте по телефону свої дані.

Таке просте правило є надійним способом уникнути шахрайських дій та отримати чи продати бажаний товар.
 

Останні новини Чернігівщини

Ходити з молотком та арматурою: у Чернігові затримали блогера, який у своїх відео розповідав, як чинити опір ТЦК 15:38

У Чернігові затримали місцевого блогера з ніком "Звичайний хлопець". Чоловік на власному YouTube-каналі розповідав, як чинити опір співробітникам ТЦК за допомогою молотка, заточеної монети, піску, бензину, арматури та іншими способами.

На Прилуччині поліцейські затримали торгівця наркотиками 15:28

Співробітники Прилуцького райвідділу поліції задокументували низку фактів збуту наркотичних засобів, вчинених 42-річним мешканцем Парафіївської громади. Роздрібного наркодилера затримано до ізолятора тимчасового тримання.

Подальшу долю Сновської гімназії обговорювали під час розширеної виїзної наради 15:23

Минулого тижня голова обласної ради Олена Дмитренко відвідала Сновську громаду у зв’язку із тим, що постало питання доцільності функціонування комунального закладу «Сновська гімназія» Чернігівської обласної ради в контексті оптимізації мережі закладів освіти інституційного догляду та виховання дітей

Представниці Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів 15:20

16-17 квітня 2024 року Асоціація міст України провела у Києві дводенний тренінг для представників муніципалітетів України. Спеціалістки відділу міжнародних відносин та інвестицій і управління економічного розвитку міста Чернігівської міської ради взяли участь у тренінгу, на якому була представлена друга частина Навчальної програми для розвитку спроможності цільових муніципалітетів, яку розробила Асоціація міст України.

У Чернігові поліцейські затримали двох посадовців державної установи, які налагодили корупційну схему отримання хабарів з підприємців 15:15

Поліцейські слідчого управління поліції Чернігівщини спільно з оперативниками обласного Управління стратегічних розслідувань затримали «на гарячому» начальника та інспектора одного з відділів державної установи з питань праці, які підозрюються в отриманні хабаря від директора місцевого підприємства.