Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 18:57:35

Чернігівські оперативники закрили наркопритон

23.09.2014   14:24

Працівники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Чернігівського міськвідділу УМВС в Чернігівській області виявили приватну квартиру-притон, де виготовляли та вживали ацетильований опій.

Як розповів начальник Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ полковник міліції Володимир Рапута, до співробітників міліції надійшла інформація, що в одній з квартир у багатоповерхівці не лише виготовляється ацетильований опій, а й продається наркозалежним для подальшого вживання.

Вже в подальшому в ході перевірки співробітники міліції встановили, що 30-річний чоловік, який і сам тривалий час вживає наркотичні засоби, облаштував свою квартиру під міні-лабораторію з виготовлення наркотиків. А щоб знайомим наркоманам далеко не ходити і «не світитися», надавав своє помешкання для вживання виготовленої «ширки».

Під час проведення санкціонованого обшуку співробітники міліції вилучили в квартирі не лише готову «продукцію» на суму понад 600 гривень за цінами «чороного ринку», а й приладдя для її виготовлення - каструлі, друшляк, медичні шприци з прекурсорами. Також під час обшуку в будинку були затримані троє наркозалежних, які тільки-но вжили наркотики і перебували, як вони кажуть, під «кайфом». Серед них була і 31-річна жінка.

Володимир Рапута повідомив, що за даним фактом відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - караються позбавленням волі на строк до трьох років та частиною 1 статті 317 Кримінального кодексу України (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва чи виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, а також надання приміщення з цією метою) - караються позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років. Ведеться досудове розслідування.

Окрім цього факту співробітники сектору по боротьбі з незаконним обігом наркотиків Чернігівського міськвідділу внутрішніх справ провели санкціонований обшук у власника ще однієї з квартир. Правоохоронці мали інформацію, що 35-річний наркозалежний, який ніде не працює, задля купівлі чергової дози наркотиків скоює крадіжки. І дійсно, під час проведення обшуку в його квартирі правоохоронці виявили не лише наркотичні речовини, а й дві болгарки, дриль, кабель та коробку з інструментами, походження яких в квартирі наркозалежного буде з'ясовано в ході досудового розслідування. За даним фактом відкрите кримінальне провадження за частиною 1 статті 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) - караються позбавленням волі на строк до трьох років.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.