Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 19:44:27

Владці забороняють розважальні заходи в Чернігові. ВІДЕО

15.09.2014   07:32Агенцiя

«Кіна на буде!»», – п’ятниця, але Зелена сцена порожня. Фестиваль заборонили за два тижні до завершення сезону. В центрі Чернігова – режим тиші.

Так вирішив голова ОДА Володимир Івашко після візиту мам та дружин воїнів чернігівських батальйонів.
Музиканти спантеличені, адже вважають, що фестиваль допомагав чернігівцям відволіктися від сумних думок. І хоч на пару годин відчути – життя триває. До того ж тут усе літо збирали допомогу для бійців АТО.

Андрій Терещенко, музикант: На сцені виступають пацани, яких теж завтра можуть забрати на війну. І можливо вони взагалі останній раз грають, хто знає. Я можу зазначити, що в нашій групі, де я грав особисто за три години до виступу забрали добровольцем нашого гітариста.

Однак, скасуванням однієї Зеленої сцени влада не обмежилась, усі концерти в Чернігові обмежено. Залишаються тільки патріотичні заходи.
Чи патріотичніша вишиванка з шароварами, за приміром, фестиваль, завдяки якому Чернігів знають по всій країні. Відкрите питання, – хто ж має вирішувати що таке патріотизм.

Чернігівці не погоджуються, аби їм диктували, що слухати. Однак, культурне життя в місті не припиниться запевнили посадовці. На класику та народне мистецтво табу ніхто не накладає. Відкриється і театральний сезон, однак, репертуар доведеться переглянути.

Сергій Мойсієнко директор департаменту культури: Ми сьогодні будемо підтримувати заходи, які спрямовані на пропаганду українського і українства. Ті люди, які їдуть на Чернігівщину, для того, щоб лише виключно здійснити свій комерційний проект, заробивши кошти, хай це будуть українці. Але оце заробітчанство сьогодні, ви знаєте, воно трішечки дисонує…

Організатори концертів у шоці. Як пояснити, приміром, світовій зірці Кену Хенслі, що його єдиний в Україні виступ з чернігівським симфонічним оркестром скасовано.

Олександр Любченко організатор концертів: Если взять Великую Отечественую войну, то наши артисты выступали и на войне и развлекали людей, которые были по ту сторону фронта. Взять Чернобыль, когда был. Приезжали разные артисты и все равно людям поднимали моральный дух. Мы несем какую-то эстетику, какую-то культуру в город. И запретить это будет как бы не совсем корректно по отношению ко всем людям.

Те, що музика допомагає вижити за будь-яких умов доводять і пенсіонери, які не соромляться давати концерти у центрі окупованого Донецька.

За попередньою інформацією організаторів фестивалю Джаз-оупен виступ Макаревича, та проведення самого фестивалю з великою вірогідністю відбудеться. Більш детальні коментарі на цю тему чекайте у понеділок, 15 вересня.

http://www.gorod.cn.ua/news/foto-i-video/58189-makarevichu-hensli-ta-rogovcevii-vistupati-v-chernigovi-zaboroneno.html


Сюжет телеканалу "Дитинець"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини