Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 13:22:14

Ситуація з роздачею земель поблизу с. Новоселівка буде вивчена в рамках кримінального провадження

12.09.2014   11:29

Прокуратурою Чернігівської області 11 вересня зареєстровано кримінальне провадження за скаргою жителів чернігівського передмістя і с. Новоселівка, а такожа народного депутата України В. Дубіля щодо роздачі в приватні руки громадського пасовища.

Попередня правова кваліфікація — ст. 364 ч. 1 (зловживання владою або службовим становищем).

Тепер усі обставини виділення земельних ділянок на цій території будуть об’єктивно з’ясовані шляхом досудового розслідування.

Довідково:
Учора на виїзді з м. Чернігова поблизу с. Новоселівка місцеві жителі висловили своє невдоволення шляхом громадського протесту. На місці події прокурор області Володимир Стеценко особисто спілкувався з протестуючими.
Громадяни скаржилися на виділення земель, якими вони завжди користувалися для випасу худоби, стороннім особам. Також, за їх словами, в деяких випадках земельні ділянки виділяються на земельних паях інших осіб, які їх отримали після розпаду колгоспів.

Прокурор області пообіцяв громадянам розібратись у ситуації. Одразу після зустрічі розпочато перевірку, яка має показати об’єктивну картину того, що відбувається на цих землях. Невідкладно підготовлені та направлені запити про правовий статус і використання земельних ділянок до відповідної сільської ради, органу контролю та органу земельного кадастру. Перевірка з залученням спеціалістів-землевпорядкиків проводиться також на місцевості.

— Якщо підтвердиться, що хтось і справді захоплює землі, які знаходяться у законному користуванні або власності селян, злочин буде припинено, — запевнив прокурор області.
Протестувальники та керівник наглядового органу домовилися про те, що громадяни оберуть ініціативну групу, яка прийде до прокуратури області для спілкування напряму.



 

Останні новини Чернігівщини

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.

Станція технічного обслуговування "GARAGE" у Чернігові 09:38

Завдяки програмі «Власна справа» урядового проєкту єРобота тисячі українців вже здійснили свої мрії про власний бізнес. Ми радіємо кожній новій підприємницькій ініціативі і пишаємося кожним грантером.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:23

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди, 2 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій 2 особи постраждали.

Рух автотранспорту по вулиці Любецькій планують відкрити у травні 09:11

Виконавчий комітет Чернігівської міської ради на засіданні 24 квітня погодив дозвіл на продовження перекриття вул. Любецької від Ріпкинської до Широкої до 31 травня 2024 року.