Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 16:08:58

На браконьєрство немов на війну

12.09.2014   10:18Агенцiя

У ніч з 29 на 30 серпня поточного року під час рейдової перевірки на території Менського району Чернігівської області,

яку проводив громадський інспектор з охорони довкілля Чернігівської області за участю небайдужих до стану природи громадян, виявлено факт незаконного полювання із застосуванням нарізної гвинтівки іноземного виробництва, обладнаної приладом нічного бачення і глушником. У результаті браконьєрства було незаконно добуто двох кабанів диких.

Речові докази вчиненого злочину вилучені працівниками міліції на місці події. По факту браконьєрства Менським РВ УМВС України в Чернігівській області внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань про відкриття кримінального провадження за ознаками злочину передбаченого  статтею 248 Кримінального кодексу України (незаконне полювання). Наразі триває розслідування.

Санкціями вищезазначеної статті, залежно від обставин скоєння злочину, передбачено покарання у виді штрафу від 1,7 до 6,8 тис. грн., або громадських робіт на строк від 160 до 240 годин, або обмеження волі на строк до 5 років, або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Крім того, зловмисники відшкодовуватимуть збитки у розмірі 20 тис. грн., завдані ними внаслідок незаконного добування тварин.

Природоохоронці і громадськість обурені зухвалістю описаного браконьєрства. Особливо бентежить саме те, що у скрутний для країни час, коли відбуваються військові дії і гинуть люди, деякі особи реалізують себе як "командос" на мирних теренах.
 
Як крадії у ночі такі собі псевдобойовики із застосуванням приладів нічного бачення і високоточної стрілецької зброї, чого, до речі, край бракує українським воякам, знищують диких тварин, тим самим цинічно обкрадають нашу державу. А від так, і нас з Вами.

Сподіваємось, що зловмисники понесуть належне покарання.

Головний спеціаліст відділу екологічного
контролю природно-заповідного фонду,
рослинного і тваринного світу
Павленко А.В.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини