Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:37:36

Чернігівські бійці отримають цінний вантаж під назвою "Повертайся живим!"

12.09.2014   06:17

Волонтери Чернігівського «Центру допомоги армії» Андрія Дериземлі, відправили чергову гуманітарну допомогу бійцям 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, підтримуючи їх у благородній місії – захисті Батьківщини.

Що таке честь і якою ціною здобувається перемога, відомий чернігівець – чемпіон світу, багаторазовий призер чемпіонатів Європи з біатлону Андрій Дериземля– знає добре, виборюючи для України перемогу на численних змаганнях за кордоном. Титулованому спортсмену, лідеру української збірної та одному із 30 найкращих біатлоністів світу неодноразово пропонували виступати у складі збірної Канади, але як справжній патріот України Андрій відмовився. Сьогодні справою патріотизму він вважає забезпечення Української армії.

– Я, Андрій Дериземля, оголошую про створення постійно діючого «Центру допомоги армії», – сказав він свого часу і закликав жителів міста та області підтримати бійців 13-го та 41-го батальйонів територіальної оборони, воїнів 1-ї окремої танкової бригади. Відтоді «волонтерська армія» Чернігівщини годує, лікує, споряджає і надихає на ратні подвиги захисників Вітчизни. Недаремно на передовій волонтерів називають янголами-охоронцями, у народі – героями тилу.

Сьогодні нікого не дивують люди, які у дворах та біля чернігівських супермаркетів збирають речі та продукти харчування. Уже сотні кілограмів найнеобхіднішого вантажу – від зубної пасти до тушонки і теплого одягу – відправлено до охопленого вогнем Сходу країни.
– Чернігівці виявилися небайдужими до проблем нашої армії, – не без гордості зазначає Дериземля, – і хоча у нас не лунає артилерійський гуркіт, вулицями Сіверщини не повзуть ворожі бойові машини, проте ця війна торкнулася серця кожного українця.

Про це говорить і начальник Чернігівського медіа-центру Міністерства оборони України Вадим Мисник, який завітав до «Центру допомоги армії» та вручив їм 500 буклетів-оберегів для солдата під назвою «Повертайся живим!» Невеликі за розміром, які можна носити навіть у кишені, вони містить найщиріші листи, проникливі вірші, патріотичні пісні та яскраві малюнки дітей із різних регіонів України.

Ідея, як і сам процес створення, такої психологічної підтримки належить редакції журналу «Військо України» – Центрального друкованого органу Міністерства оборони України. Перед військовими журналістами постала складна задача: відібрати найкращі роботи малюків. Вони з нею справилися стовідсотково.

Перегортаючи сторінки, вражають дитячі думки. Так, Маша Корсунова із Лисичанська запитує: «Почему русские люди такие не солнечные? Почему хотят отобрать наши земли? Неужели у детей дяди Путина мало своих песочниц и детских площадок? Почему их дети могут мирно засыпать в своих кроватках и видеть розовые сны под вечерние песни светлячков, а мы должны засыпать в сырых и темных подвалах под звуки взрывов? Солдат! Не дай им отобрать у нас наше детство! Защити наше будущее!»
Вражають і зображення небесних ангелів, які повинні уберегти солдата від кулі, казкової феї, яка чарівною паличкою має обернути війну на мир.

Таким чином маленькі українці хочуть допомогти воїнам захистити Батьківщину і повернутися додому живими. У своїх листах навіть ті, хто лише вчиться писати, неслухняними пальчиками виводять перші і такі важливі слова: «Молюся, щоб Ти повернувся живим…»

– Діти бачать серцем, – переконаний перший заступник міського голови Чернігова Микола Миргородський. – Сьогодні в умовах війни вони без усіляких зусиль зростають справжніми патріотами. Народжується нова нація, яка виховується на силі ратного подвигу бійця, який захищає Батьківщину. Переказуючи вітання своїм листом чи малюнком, діти вірять: ці обереги обов’язково захистять і врятують українського воїна.

Беручи активну участь у роботі «Центру допомоги армії»,Микола Миргородський особисто посприяв, аби чернігівські бійці разом із буклетами-оберегами отримали і 150 примірників серпневого номера журналу «Військо України».

Відправляючи черговий гуманітарний вантаж у зону АТО, чернігівські волонтери переконані: допомога бійцям, їхнім родинам повинна йти від серця до серця. Лише так можна здобути перемогу. І коли ми пройдемо цей шлях, ще більше цінуватимемо те, що маємо: свою Батьківщину, сім’ю, шматок хліба та ясне небо.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.