Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 16:06:50

"Народний Рух України за перебудову у боротьбі за незалежність: історія та уроки"

11.09.2014   07:34

Саме під такою назвою 10 вересня у конференц-залі обласної ради проходив «круглий стіл», учасники якого обговорили основні віхи 25-річної історії найвпливовішої в кінці ХХ століття громадсько-політичної організації, завдячуючи якій, не в останню чергу, наша держава виборола свою незалежність.

Вітаючи учасників зібрання – рухівців, науковців, представників національно-патріотичних партій і неурядових організацій, - заступник голови обласної ради Валентин Мельничук акцентував увагу на тому, що Україна сьогодні переживає не найкращі свої часи.

- Але ми маємо безцінний досвід єднання людей навколо ідеї незалежності. І цей досвід нам подарував Народний Рух України, який наприкінці 80-х років минулого століття зміг згуртувати суспільство і повести його за собою. Я вірю, що лише в єдності наша сила, лише разом ми зможемо протистояти агресії і перемогти цю чуму, яка хоче знищити нашу незалежність, - зазначив керівник. Валентин Мельничук також побажав активним учасникам цієї громадсько-політичної організації міцного здоров’я, миру і непохитної віри у краще майбутнє нашої держави.

У свою чергу, вітаючи учасників «круглого столу», заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Сергій Журман запевнив, що нинішні політики, які прийшло до влади після Революції Гідності, мають не забувати помилок, яких у свій час допустилися рухівці, коли не змогли подолати внутрішні протиріччя. «Саме цього від нас сьогодні чекає ворог, саме цього ми і не маємо допустити», - резюмував Сергій Журман.

Присутні на заході вшанували пам’ять загиблих воїнів під час виконання ними військового обов’язку на сході України та своїх побратимів-рухівців, які не дожили до чверть столітнього ювілею організації.

Перед учасниками «круглого столу» виступили: перший очільник Чернігівської крайової організації Народного Руху України за перебудову Валерій Сарана, директор Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації держслужбовців, кандидат історичних наук Володимир Бойко, доцент кафедри історії та археології України Інституту історії, етнології та правознавства ім. О.Лазаревського Чернігівського педуніверситету, кандидат історичних наук Тамара Демченко, представник Українського інституту національної пам’яті у Чернігівській області Сергій Бутко, інші.

Під час заходу також було презентовано архівні світлини з історії боротьби за незалежність України на Чернігівщині та продемонстровано унікальні відеоматеріали.
 

Останні новини Чернігівщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.