Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 12:19:59

До позбавлення волі засуджений екс-заступник керівника збанкрутілого підприємства. ВІДЕО

10.09.2014   12:10

Одного з колишніх керівників чернігівського ПАТ "БК "Домобудівник" засуджено до 7 років позбавлення волі за закінчений замах на заволодіння майном підприємства в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем.

Його співучасника, який не був працівником цього підприємства, засуджено на 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном.

Слідством встановлено і в суді підтверджено, що їх діями підприємству завдано матеріальну шкоду на суму понад 3 мільйони гривень.

А саме, колишній перший заступник генерального директора цієї будівельної компанії разом зі спільником минулого року незаконно заволоділи будівельними матеріалами (залізобетонними плитами) на суму понад 100 тисяч гривень та намагалися з використанням завідомо підроблених документів заволодіти 11 квартирами в Броварському районі Київської області, загальною вартістю 3,3 мільйони гривень, які належали "Домобудівнику".

Зловживаючи службовим становищем, колишній заступник уклав угоди про продаж квартир фірмі, засновником у якій був сам. Оплату "придбаного" вона не здійснила і сумами коштів, необхідними для такої оплати, не володіла. За висновками слідства і суду, справжньою метою укладення цих угод було привласнення майна.

Вирок у цьому кримінальному провадженні, винесений Новозаводським районним судом м. Чернігова 13 червня, Апеляційним судом Чернігівської області 20 серпня залишено в силі.


Додатково:

Зараз триває процедура банкрутства ПАТ "БК "Домобудівник", яке було одним з найпотужніших будівельних підприємств в області. Зважаючи на те, що дієвого захисту держави потребують понад 80 громадян, які постраждали внаслідок невиконання підприємством своїх зобов'язань побудувати житло, прокуратурою захищаються їх інтереси і цивільно-правовими методами. До господарського суду готуються позови про витребування незаконно відчужених квартир у Броварському районі Київщини з чужого незаконного володіння. Один такий позов, щодо одної з квартир, вже пред'явлено і судом задоволено.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.