Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 21:57:41

Міська лікарня № 2 отримала сучасне обладнання

06.09.2014   07:05

Чернігівський міський голова Олександр Соколов та журналісти відвідали міську лікарню № 2, що отримала сучасне медичне обладнання, придбане за кошти міського бюджету.

Травматологічне відділення лікарні вводить в роботу пересувну рентгенотелевізійну установку італійського виробництва (С-арка). Її вартість становить 1,2 млн. грн.

За інформацією фахівців, новітнє обладнання дозволить на високому рівні надавати медичну допомогу пацієнтам із травмами та наслідками травм. Ця методика вважається "золотим стандартом" у лікуванні переломів трубчастих кісток.

Операція виконується із розрізів-проколів, що залишає косметичний ефект на тілі пацієнта. При переломах шийки стегна проведення операції з використанням С-арки сприяє ранній реабілітації, а також зменшує термін непрацездатності.

Також використання сучасного обладнання під час проведення операцій забезпечує швидку реабілітацію. А загалом, при різних видах травм зменшує час втручання, травматичність операції, полегшує період відновлення, що особливо важливо при лікуванні пацієнтів похилого віку.

Головний лікар міської лікарні №2 Володимир Фаль зазначив, що придбана установка є унікальною і в області поки що такого обладнання немає. За його словами, використання С-арки під час операції дозволяє робити знімки у різних проекціях, що підвищує швидкість і якість роботи лікарів-травматологів. Двоє лікарів міської лікарні №2 Сергій Тітов та Дмитро Косуха вже пройшли необхідну професійну підготовку для роботи на новому обладнанні.

Крім того, серед досягнень медичного колективу керівник закладу назвав й операції на відкритому серці, яких уже виконали 7. "Чернігів – не академічне місто у плані медицини (немає медуніверситету), однак не у кожному місті, де є медуніверситет, проводять операції на відкритому серці", - сказав В.Фаль.

О.Соколов наголосив, що у кожній з лікарень Чернігова розвивається своя спеціалізація, напрямок, якому приділяється більше уваги. "Головне – повинні бути фахівці, навчені якісно працювати із сучасним медичним обладнанням", - підкреслив він.

Також керівник Чернігова зауважив, що при потребі база міських лікарень, у тому числі у лікарні №2, може бути використана для лікування та реабілітації бійців – учасників антитерористичної операції.
 

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.