Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 27 квітня, 02:24:16

Хворих тварин знищили шляхом спалювання

03.09.2014   07:48

Представники органів влади, ветеринари, рятувальники та правоохоронці ліквідовують наслідки надзвичайної ситуації у межах епізоотичного осередку захворювання свиней на африканську чуму.

30 серпня в одному з приватних господарств, що по пров. Партизанський в с. Охрамієвичі Корюківського району було встановлено факт захворювання 2 голів свиней на африканську чуму. Підтвердженням цьому став експертний висновок Київського науково-дослідного інституту від 31.08.2014 року.

Хворих тварин знищили шляхом спалювання. З метою локалізації осередку захворювання, навколо населеного пункту встановлено 4 км карантинну зону, введено обмеження руху транспортних засобів, заборонено вивіз за територію села продуктів і сировини тваринного походження, кормів та інших вантажів.

01 вересня проводились заходи по недопущенню поширення збудника захворювання за межі епізоотичного осередку та ліквідації хвороби.

Відповідно до вимог «Плану заходів по оздоровленню території
с. Охрамієвичі Корюківського району від африканської чуми свиней», який було затверджено рішенням надзвичайної протиепізоотичної комісії Корюківського району, для ліквідації надзвичайної ситуації було створено робочі бригади. До їх складу увійшли представники органів влади, рятувальники, ветеринари та правоохоронці. На дорогах при в'їзді в с. Охрамієвичі встановлено 3 карантинні ветеринарно-міліцейські пости.

Організовано обхід дворів села, в ході чого у населення вилучено 26 голів тварин та 8 голів їх залишків, яких о 18:00 утилізовано шляхом спалювання.

Станом на 2 вересня проводиться повторний обхід дворів села Охрамієвичі з метою виявлення і подальшої утилізації свиней, а також дезинфекція господарств, де утримувалась худоба.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.