Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 16:09:02

Володимир Івашко: Право дітей на освіту, турбота про їхнє майбутнє – одне з пріоритетних завдань влади

01.09.2014   18:15

1 вересня 612 шкіл Чернігівщини гостинно відчинили двері перед школярами. Всього в області сьогодні сіли за парти 90 тисяч учнів, 9 тисяч з них – вперше.

Новий навчальний рік розпочинається у непростий історичний час, проте завдання керівників освітніх закладів і кожного вчителя залишається незмінним – наповнити повноцінним змістом кожний навчальний заклад, кожний проведений урок.

За словами голови обласної державної адміністрації Володимира Івашка, перед педагогами зараз стоїть надзвичайно важливе завдання – не лише дати дітям знання, а й виховати високоосвічених, патріотично свідомих громадян.

— Важливою запорукою успішної підготовки молоді до життя має стати передача їй позитивного досвіду попередніх поколінь, звичаїв, традицій. Вони є основою для утвердження у свідомості учнів моральних цінностей, притаманних українському народові, — наголошує Володимир Івашко.

У новому навчальному році заклади школи області відвідуватимуть майже 250 дітей переселенців зі Сходу та Криму. Очільник області наголошує: цих дітей необхідно взяти під особливий контроль та зробити все можливе, щоб вони не почувалися самотніми.

В цілому ж навчальний рік обіцяє бути напруженим. Першочергове завдання — підготовка до нового опалювального сезону в умовах значного скорочення споживання природного газу.

Забезпечення закладів та установ освіти твердими видами палива, заходи щодо зменшення споживання природного газу на 30% та запровадження сучасних енергозберігаючих технологій знаходиться на контролі обласної та районної влади. Вимога одна – взимку в школі має бути тепло.

– Керівництво обласної держадміністрації знає усі „больові точки” галузі та постійно працює над пошуком шляхів поліпшення справ по кожному з проблемних напрямків. За умови об’єднання зусиль батьківської, педагогічної громадськості, залучення спонсорської допомоги, грамотного керівництва навіть у складних обставинах можна забезпечити оперативне вирішення існуючих проблем, — підкреслює Володимир Івашко.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.