Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 02:15:31

В ході планових перевірок систем газопостачання "Чернігівгаз" виявив 746 порушень

27.08.2014   13:02Агенцiя

Від початку року ПАТ «Чернігівгаз» провело планово-технічне обслуговування в понад 111 тисячах газифікованих помешкань.

Під час поквартирних обходів було виявлено 746 порушень правил безпеки, з яких 495, а це 66% - користування несправним газовим обладнанням.

Якщо в помешканні споживача виявляється порушення, яке може привести до нещасних випадків, то за законом ПАТ «Чернігівгаз» має право відключити газовий прилад, а іноді і всю квартиру від газопостачання.

Окрім несправностей газівники зафіксували 220 самовільно встановлених газових приладів, 23 випадки відсутності тяги, 8 втручань в роботу димо-вентиляційних каналів. Усе це трактується як некваліфіковане втручання в систему газопостачання і, безумовно, несе загрозу безпеці оточуючих.

«Користування газовими приладами буде безпечним та зручним лише при дотриманні правил та інструкцій, – зазначає головний інженер ПАТ «Чернігівгаз» Олександр Качкарда. – Прикро, коли ми спостерігаємо у споживачів відкрите нехтування і нерозуміння простих правил. Адже через одного необачного сусіда, що неправильно експлуатує чи погано доглядає за газовим приладом, може статися непоправне лихо і постраждає увесь будинок».

Не менш важливою для безпечного газоспоживання є своєчасна перевірка димових та вентиляційних каналів на справність і на наявність в них тяги. До опалювального сезону власники будинків повинні подбати про обслуговування каналів і надання до газових господарств актів ДВК. На сьогодні із запланованих 63 тисяч актів надано близько 40 тисяч і робота продовжується.

Планово-технічне обслуговування – це безкоштовна послуга, яку надає ПАТ «Чернігівгаз». Обстеження проводиться задля виявлення витоків газу і упередження нещасних випадків при користуванні газом у побуті, і в залежності від встановленого газового обладнання проводиться 1 раз на рік або на 3 роки. Під час обстеження будинок відключається від газопостачання. Про заплановані роботи споживачів інформують заздалегідь, аби вони подбали про доступ газівників до приладів. Цьогоріч спеціалісти ПАТ «Чернігівгаз» не змогли потрапити до 4256 квартир через відсутність мешканців. Від обстеження відмовилися 10 абонентів.

З кожним роком спостерігається тенденція до зменшення кількості порушень. Якщо в 2012 році газівники виявили 1659 газових неполадок, то в 2013-му вже на 500 менше. На сьогоднішній день ПАТ «Чернігівгаз» обслуговує майже 346,7 тисяч газифікованих домоволодінь, у яких розміщено 379,3 тисяч газових плит, 65,3 тисяч проточних водонагрівачів, майже 188,9 тисяч опалювальних газових котлів.
 

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.