Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:00:09

З нагоди 23-ї річниці Незалежності України

26.08.2014   07:41

24 серпня святкування найвидатнішого національного свята у місті над Десною розпочалося з урочистої церемонії покладання квітів до пам'ятника Тарасу Шевченку на Валу.

Місце початку свята обрано невипадково, адже слово «Україна» зустрічається в творах Великого Кобзаря найчастіше, а вся його поезія сповнена глибоким почуттям саможертовної любові до рідної Вітчизни.

Участь у заході взяли керівники області та міста, представники релігійних організацій, творчої інтелігенції, державних установ, національно-культурних товариств та громадськості.

Пісні на вірші Тараса Шевченка виконали академічний Чернігівський народний хор та капела бандуристів ім.О.Вересая.

Продовженням свята стала «Молитва за Україну», яку біля Катерининської церкви прочитав архієпископ Чернігівський і Ніжинський УПЦ КП Євстратій.

Біля пам’ятника «Борцям за волю та незалежність України» відбувся святковий мітинг до Дня Незалежності України.

Звертаючись до присутніх, голова обласної державної адміністрації Володимир Івашко підкреслив: період існування незалежності висуває потужні суспільні виклики, подолати які можливо силою розуму, силою єднання української нації та прагненням до свободи.

— Слід пам’ятати, єдиним підґрунтям облаштування успішної країни, про яку ми мріємо, є моральність, духовність і людяність.

Саме в цьому полягає сучасна європейська традиція державотворення. Моральний, інтелектуальний та вольовий чинники як ніколи на часі й для українського суспільства. Потрібні спільні рішення влади і суспільства, зміцнення моральних цінностей і пріоритетів, утвердження цивілізованих інститутів права, подолання бар’єрів, які відгороджують нас від Європи. Потрібно забезпечити гідне місце людини в українській державі, - наголосив очільник області.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам'ять земляків, які загинули, відстоюючи на сході свободу нашої держави.

— Держава переживає тяжкі часи, владою приймаються досить непопулярні рішення. Ми усвідомлюємо ці ризики. Але знаємо, що в кінцевому результаті Україна стане сильною та процвітаючою державою. Врівноважені рішення направлять країну на шлях стабільного розвитку, громадянської злагоди і прогнозованості.

Наше завдання – розуміючи стратегію розвитку України, спираючись на курс, визначений Главою держави, почати впроваджувати реформи на місцевому рівні, - зазначив Володимир Івашко.

Присутніх зі святом також привітали голова обласної ради Микола Звєрєв, Чернігівський міський голова Олександр Соколов, голова обласної організації Народного Руху України Володимир Ступак, народний депутат сьомого скликання Сергій Аверченко, поетеса та громадський діяч Надія Галковська.

По закінченні мітингу на Красній площі відбувся громадський проект «Вставай, Україно», ініційований Громадською радою при Чернігівській ОДА. Присутні також згадали всіх чернігівців, загиблих за останні місяці в зоні АТО.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини