Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 17:26:48

За роз’ясненнями щодо змін – на семінар до податкової

23.08.2014   09:29Агенцiя

Днями у міській податковій інспекції відбувся загальний семінар для платників податків. Цей захід був присвячений змінам до Податкового кодексу України, які набрали чинності з 3 серпня 2014 року.

Змін досить багато і вони подекуди кардинально змінюють правила сплати податку на доходи, прибуток, ПДВ, ресурсних платежів тощо. Не залишилося поза увагою і питання сплати військового збору, адже його справляють уже зараз. Щодо змін у сплаті ПДВ, то вони набирають чинності з 1 січня 2015 року, і платники ще мають час, щоб розібратися та адаптувати свою діяльність.

Як повідомила начальник відділу адміністрування податку на доходи фізичних осіб Алла Супрун, військовим збором оподатковуються доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних, компенсаційних або інших виплат і винагород, які нараховуються платнику у зв’язку із трудовими відносинами після 3 серпня 2014 року за будь-які періоди.
З доходів, що були нараховані до 3 серпня, але виплачені після цього терміну, військовий збір не стягується. У той же час, доходи, нараховані, наприклад, 29.08.2014 року, за період з 1.08.2014 по 03.08.2014 оподатковуються військовим збором.

Нагадаємо, що військовий збір тимчасово запроваджено до 1 січня 2015 року Законом України від 31.07.2014 року № 1621 «Про внесення змін до Податкового кодексу Україні та деяких інших законодавчих актів України».

Його платниками є фізичні особи – резиденти та нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а відповідальними за утримання (нарахування) і сплату (перерахування) військового збору в бюджет є особи, зазначені в ст. 171 Податкового кодексу, а саме:
- роботодавець, що виплачує доходи у вигляді заробітної плати на користь платника податків;
- податковий агент — для оподатковуваних інших доходів із джерела їх походження в Україні.

Військовий збір стягується з виграшу в державну та недержавну грошову лотерею, виграшу гравця, отриманого від організатора азартної гри.

Оподаткуванню військовим збором підлягають також доходи, які платник отримав згідно з цивільно-правовими договорами (договори підряду) за виконання робіт (надання послуг), сума яких відображається в акті приймання-передачі виконаних робіт (наданих послуг). У цьому випадку відповідальною особою за нарахування та сплату збору до бюджету є податковий агент, який зобов’язаний забезпечувати виконання податкових зобов'язань у формі та спосіб, визначені ст. 176 Кодексу.

«У той же час військовий збір не сплачується з доходу військовослужбовців, одержуваного у вигляді грошового забезпечення, оскільки він не відповідає визначенню заробітної плати, а військовослужбовці відповідно до законодавства не є найманими працівниками»,- зазначила Алла Супрун.

На семінарі йшла мова і про зміни у податковому законодавстві, які запропоновані Урядом. Всім небайдужим, тим, хто має конструктивні пропозиції з цього питання, слід долучитися до громадського обговорення.
 

Останні новини Чернігівщини

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині

«єРобота»: «Родинне Древо» в Ніжині 16:45

Наприкінці минулого року в новозбудованому готелі «Reikartz Nizhyn» («Optima Collection» Ніжин), що розташований на в’їзді в місто, біля центрального вокзалу та основних транспортних розв’язок, відкрився новий ресторан «Родинне Древо».

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції…

Коли витрати для роботодавця перетворюються на інвестиції… 16:38

Комп’ютер, монітор, офісне крісло, термінал, мобільний телефон, настільна лампа – майже в 70 тис. грн обійшлося робоче місце для завідувача складу СТОВ «Батьківщина» (сел.Срібне)

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини