Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 06:16:27

"Вишиванка – святиня українського народу"

22.08.2014   14:37

Напередодні Дня Незалежності та Дня Державного Прапора України, найвеличніших національних свят нашої держави, працівники Чернігівської міської ради одягли елементи українського національного вбрання. Прийшли на роботу у вишиванках і міський голова Олександр Соколов та його заступники.

"Ця гарна традиція існує у міській раді вже кілька років поспіль, як прояв нашої національної позиції та єдності", - зазначив міський голова. – "З давніх-давен відомо, що вишиті сорочки - святковий, патріотичний та культовий одяг.За українськими звичаями вишита сорочка передавалася з покоління в покоління, з роду в рід як родинна реліквія, як оберіг".

Олександр Соколов також підреслив, що не тільки представники органів місцевого самоврядування, а й все місто з року в рік із задоволенням підтримує цю традицію та одягає вишиванки на національні свята.

"Цього року ми відзначаємо 23-ю річницю Незалежності України, і з кожним роком поглиблюється усвідомлення важливості цього державного свята для кожного з нас, її громадян. У часи важких випробувань, які постали перед нашою країною сьогодні, національна символіка набуває особливого значення. Тож, ми маємо берегти наші національні надбання та бути єдині у наших прагненнях на шляху зміцнення незалежності нашої держави. Лише об'єднавшись, ми здолаємо будь-які перешкоди", - впевнений міський голова.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини