Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 00:15:55

Розпочато кримінальне провадження за фактом службового недбальства посадовців Чернігівської міськради

20.08.2014   12:01

Прокуратурою м. Чернігова зареєстровано кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 КК України за фактом невжиття посадовими особами виконавчого комітету Чернігівської міської ради дієвих заходів щодо укладення договорів про пайову участь із забудовниками, що спричинило тяжкі наслідки на суму понад 600 тис. грн. (службова недбалість).

Як вже раніше повідомлялося, прокуратурою міста в ході перевірки діяльності Чернігівської міської ради встановлено порушення вимог законодавства щодо укладення договорів про пайову участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста
Зокрема, в 2013-2014 роках ряд замовників будівництва отримали декларації про готовність об’єктів будівництва до експлуатації і, в порушення вимог ст. 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», не уклали з органом місцевого самоврядування договори про пайову участь. Як наслідок, бюджет недоотримав сотні тисяч гривень.

Вищезазначена ситуація підриває довіру до органів місцевого самоврядування, які відповідають за реалізацію містобудівної політики на підпорядкованих їм територіях, ї в кінцевому результаті перешкоджає формуванню сприятливого інвестиційного середовища у сфері містобудівної діяльності, що є неприпустимим.
Триває досудове розслідування.


Додатково:

У поточному році прокуратурою м. Чернігова до суду на усунення виявлених порушень направлено 4 позови про стягнення коштів пайового внеску на загальну суму 400 тис. грн, які перебувають у провадженні.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини