Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 14:07:27

Фермер звинуватив у хабарництві заступника голови ОДА

15.08.2014   08:14Агенцiя

Заступник голови Чернігівської облдержамдіністрації Костянтин Лубенцов каже, що це неправда!

Ще минулої неділі на зустрічі голови обласної ради Миколи Звєрєва з фермерами та активістами Семенівського району фермер Іван Марахонько звинуватив заступника голови обласної адміністрації Костянтина Лубенцова у вимаганні хабара.

Фермер із Радомки Семенівського району Іван Марахонько : «Мені не оформляють документи на оренду земель запасу і держрезерву – я приїхав розбиратися в управління Держкомзему і заступник начальника Орлова сказала, що ці всі питання вирішує заступник голови адміністрації Костянтин Лубенцов. Під час розмови він сказав, що вирішує для багатьох це питання, а нічого не має. У приймальні його помічник намалював цифру 80 доларів за гектар».

Голова Семенівської районної адміністрації С.Деденко також говорив: «Нічого не міняється – система яка була, така й лишається!». Обурювалися відсутністю змін, за які стояв Майдан і голова Семенівської районної ради Василь Малкович і фермер Юрій Сенько. Останній іронічно подякував новій владі, що аж на 20 доларів зменшила розміри хабарів і запевнив, що третій Майдан буде. В тому числі і проти тих, з ким разом стояли на Майдані.

Пройшов тиждень і жодної реакції від обласної адміністрації та партії «Свобода», яку представляє звинувачений у хабарництві Костянтин Лубенцов, не помітно.

Тож на засіданні обласного штабу національного спротиву, коли слухався звіт заступників голови ОДА про роботу за 100 днів, депутат обласної ради Володимир Лобосок заявив, що до Лубенцова є питання по вимаганню хабара. У відповідь Лубенцов запевнив, що він ніколи не їздив у Семенівський район. Йому підказали, що це було в його приймальні, нащо він запевнив що ні він, ні його помічник не міг малювати жодних цифр, щоб вимагати хабара.

Проте питання так і залишилися – оскільки є таке серйозне звинувачення, яке прозвучало на засіданні в обласній раді, та стосується заступника голови ОДА, то і він сам, і прес- служба ОДА (вона взагалі щось робить?), і департамент інформаційної політики, і спецслужби, що займаються питаннями корупції, давно б мали уже дати відповідь. Проте її нема. А чутки ширяться, підриваючи авторитет нової влади.

…А на засіданні штабу ряд його членів заявили заступникам голови ОДА Сергію Журману та Костянтину Лубенцову: «Хлопці, ви прийшли на ці посади у інородне середовище і думаєте, що воно саме по собі зміниться? Чому нема кадрових змін? Чому нема зламу системи?

Від того, що ви особисто сіли в ці крісла – влада не змінилася».

Схоже, питання риторичні.


Василь ЧЕПУРНИЙ


http://siver.com.ua/news/fermer_zvinuvativ_u_khabarnictvi_zastupnika_golovi_oda/2014-08-14-15191


До теми: Володимир Івашко: Всі рівні перед законом
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини