Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 15:00:23

Український кордон з Росією має бути укріплений за принципом фінської "Лінії Маннергейма"

13.08.2014   07:22

Про це 12 серпня, під час свого брифінгу повідомив журналістам голова обласної ради Микола Звєрєв. Він, зокрема, розповів, що для забезпечення обороноздатності, місцевою владою спільно з Чернігівським прикордонним загоном Північного регіонального управління Державної прикордонної служби України розроблена програма укріплення кордону, яка включає будівництво, як складних інженерних споруд, так і ровів (загальною протяжністю 183 км).

– Вже проводиться робота зі створення та нарощування прикордонної інфраструктури, інженерних та фортифікаційних перешкод. Кордон розбитий на сектори. Рів шириною шість метрів та глибиною три метри вже копається від поста «Сеньківка» в сторону Грем’яча, – розповів Микола Звєрєв. Він також повідомив, що на його заклик надати необхідну інженерну, землерийну техніку, забезпечити її роботу для фортифікаційного облаштування протитанкового рову вздовж лінії державного кордону вже відгукнулися голови трьох обласних ради. Крім того, відбулася розмова з послами Латвії, Литви та Естонії стосовно надання технічної та фінансової допомоги для будівництва укріплення міжнародними організаціями.

Голова обласної ради висловив переконання, що для забезпечення обороноздатності держави, крім укріплення кордону, необхідно на території Чернігівщини мати й військові частини, які б фактично прикривали прикордонників.

– Оскільки наша область є прикордонною, тому Міністерству оборони України необхідно розглянути питання щодо відновлення штабу Північного оперативного командування у Чернігові. Крім того, з числа добровольців необхідно створити й новий батальйон територіальної оборони, який на постійній основі дислокувався б на території нашої області. Можна спати спокійно, коли знаєш, що військовими різних родів військ надійно забезпечена оборона краю.

Голова обласної ради Микола Звєрєв висловив сподівання, що Міністерство оборони України прислухається до пропозицій, що йдуть із Чернігівщини.


Довідково
Лінія Маннергейма — смуга фортифікаційних укріплень, що їх було побудовано Фінляндією на Карельському перешийку у двадцяті-тридцяті роки 20 століття на випадок війни із Радянським Союзом. Названі за ім'ям головнокомандувача фінськими військами у Зимовій війні Карла Ґустава Маннергейма. Будівництво перших укріплень розпочалося 1924 року за участі французьких та бельгійських інженерів.
На лінії Маннергейма відбувалися найзапекліші бої Зимової війни; спираючись на лінію Маннергейма фінські війська два місяці затримували наступ Червоної армії.

 

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини