Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 09:44:36

Міліціонери викрали із маршрутки активіста "Правого сектору". ВІДЕО

07.08.2014   14:12Агенцiя

Повернувся із зони АТО - потрапив до рук мііції. Хлопець з прізвиськом "Тренер" воював у складі батальйону "Шахтар" на Донеччині.

Коли приїхав до Чернігова міліція затримала його прямо у маршрутці.

 - Витягли з маршрутки, ніхто нічого не пояснював. - каже активіст.

Жодних пояснень, посвідчень - поклали на підлогу, і привезли у відділення на Шевченка, 13. Взагалі, хлопець дивується: йому не надходила повістка, хоча всі дані у міліції про нього є. І практично активіст є колегою міліціонерам, адже всі, хто служить у добровільних батальйонах, мають статус спецпризначенця.

Найближчим часом активіст планує повернутися на Схід, воювати за мир у країні.

- Проти активіста відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.145 ККУ це "Погроза або насильство щодо працівника правоохоронних органів. Максимальне покарання за цією статтею - позбавлення волі до 5 років", - пояснили у міліції.

Детальніше у сюжеті ТК "Дитинець"



Побратими та активісти не залишили без уваги цю подію і прийшли під стіни міліції визволяти свого. А також зробили з цього приводу заяву:

"П’ятого серпня, після акції проти свавілля міліції і на підтримку одеських побратимів, яка відбулася під стінами обласного УМВС, троє невідомих у цивільному затримали нашого побратима.

Затримання відбулося в цинічній формі: прямісінько з маршрутки, на очах у десятків людей, троє працівників міліції у цивільному, витягли активіста Правого Сектору. Щоб він не пручався, його збили з ніг, вдягнули кайданки та затягли в автомобіль. Перед тим «Тренер» встиг набрати номер одного з активістів і сказати, що його затримали.

Зібравшись біля міського відділку МВС, ми з’ясували, що в журналі відвідувань наш побратим не числиться. Крім того, у ході подальшого допиту, йому сказали, що ніхто його не затримував, а він добровільно прийшов для дачі показань. Після чотиригодинного допиту (хоча за законом більше, ніж три години людину не можна тримати) його відпустили. Яким же було наше здивування, коли ми дізналися про те, що затримали його за статтею погроза працівникові міліції.

Ознайомившись з деталями справи, ми зрозуміли, що справа зумисне роздута, оскільки взагалі відсутня доказова база. «Тренер» тільки тиждень тому повернувся з побратимами з зони АТО. Доки хлопці воювали за Україну, ризикуючи своїм життям і здоров’ям (у ході запеклого бою з російськими найманцями під Донецьком один із наших бійців отримав поранення) тилові щурі (язик не повертається їх назвати колегами) точили ножі та фабрикували справу.

«Правий Сектор» розцінює це як початок репресій проти неугодних нинішній владі патріотів. Ми висловлюємо глибоке обурення діями працівників міського відділу МВС та заявляємо, що будемо стояти до кінця за своїх побратимів. Ніщо і ніхто не зупинить ідею, час якої настав!"

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини