Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 18 квітня, 09:09:06

Командир спецбатальйону МВС України "Чернігів" Роман Пицків розповів про призначення його загону і ситуацію в зоні АТО

07.08.2014   10:33Агенцiя

За його словами, хлопці перебувають в зоні проведення антитерористичної операції вже майже три місяці.

Роман Пицків

Роман Пицків

"Саме створення батальйону було нелегким. Я отримав завдання зібрати людей. Була вказівка ​​від Андрія Парубія організовувати людей з Самооборони, я взяв хлопців з Майдану, тих, хто не пішов в Нацгвардію. Ми приїхали в Чернігів, там дали приміщення стареньке і почали навчання процес. Я і мій зам готували людям їсти, 30 людям. Потім вже, коли люди дізналися чим ми будемо займатися - пішли спонсорські внески, допомога", - розповів він в ефірі.

"Спецбатальйон МВС - це міліція, міліція спецпризначення. Ми не штурмова бригада: ми не можемо заходити в місто, планувати операції, лише сприяємо (перевірка транспорту, документів, апаратури). А заходити в місто: у нас немає техніки, озброєння, щоб брати штурмом місто. Тим не менш, у складі батальйону є загін штурмової, який займається зачисткою від бандформувань", - додав командир.

Він повідомив, що люди на Донбасі дуже залякані терористами.  

"Ми почали з Кремінної, потім за день зачистили Рубіжне. Був цікавий нюанс - наскільки люди бояться сепаратистів. Оскільки висів прапор ЛНР на центральній площі, ми попросили МНС, щоб підвезли драбину і ми зняли прапор - вони злякалися, бо думав, що коли ми поїдемо - ЛНР повернеться і їм за це "помститься" . Ось так людей залякали", - наголосив Пицків.

Еспресо.TV

Останні новини Чернігівщини

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00

Удар по Чернігову. Інформація станом на 14.00 15:02

О 09 год. 03 хв. 17 квітня ворогом здійснено ракетний обстріл території міста Чернігова. Сталося пряме влучання в будівлю соціальної інфраструктури.

Увага! Тимчасові зміни у русі громадського транспорту! 12:27

Тролейбусні маршрути № 10 та №11 тимчасово (до усунення наслідків ракетного удару) не працюватимуть.

Вранці 17 квітня росіяни завдали 3 ракетних ударів по Чернігову. 12:18

"Наразі триває пошуково-рятувальна операція. Зараз вже можу казати про 9 загиблих, вбитих російськими терористами. Більше 20 поранених", - сказав в інтерв'ю телеканалу 1+1 начальник Чернігівської ОВА Вʼячеслав Чаус.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 08:45

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 4 пожежі та 1 аварійну ситуацію на мережах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини