Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 11:09:19

Військові випробувачі на Чернігівщині виконують завдання з бойової підготовки та парашутних випробувань

07.08.2014   06:47

В рамках виконання заходів бойової підготовки льотно-випробувальний склад Державного науково-випробувального центру ЗС України, що дислокується в Чернігові, провів планові заняття з парашутно-десантної підготовки. Цей захід відбувся на базі місцевого майданчику десантування ТСОУ «Прогрес».

Під керівництвом командира підрозділу парашутистів-випробувачів підполковника Ігоря Сили фахівці центру здійснили навчально-тренувальні стрибки з парашутом, в ході яких продемонстрували справжній майстер-клас з купольної акробатики, яка вважається вершиною парашутного спорту.

Також військові випробувачі виконали складні елементи групової акробатики та стрибки з парашутними системами спеціального призначення «Статус-СН».

- В процесі стрибків з парашутом наші військовослужбовці відновили свій льотний вишкіл та професійні навички. Усі поставлені завдання під час заходу були виконані успішно. Це перша льотна зміна парашутистів випробувачів в небі Чернігівщини після передислокації з тимчасово окупованого Криму. Після багатьох років затишшя, в небі над Черніговом знову виконуються завдання військовими парашутистами. Хочу запевнити, що авіаційна слава поступово повернеться до міста. – розповів начальник відділу -старший парашутист-випробувач Державного науково-випробувального центру підполковник Ігор Сила.

Слід зазначити, що підрозділ парашутистів-випробувачів бере активну участь в проведенні випробувань повітряно та парашутно-десантної техніки, десантного спорядження, військово-транспортних літаків в інтересах оборонного відомства та в першу чергу Високомобільних десантних військ і сил спеціальних операцій ЗС України.
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.