Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 01:19:34

Міліція попереджає про збільшення випадків крадіжок та взломів

05.08.2014   14:47

Останнім часом у місті дуже зросла кількість квартирних крадіжок. Це пов’язано насамперед з тим, що значна кількість жителів міста зараз знаходиться на відпочинку або на дачах.

Але перш ніж кудись поїхати, не завадило б потурбуватися про недоторканість свого помешкання. Слід мати на увазі, що зловмисники найчастіше звертають увагу на квартири нижніх поверхів, де необачні господарі залишили незачиненими вікна, кватирки та балконні двері. Після обрання об’єкту злочину, залізти в квартиру для злодія не складає великої труднації. Основними речами за якими полюють нинішні мисливці за наживою є компактні але дорогі речі: відеоапаратура, вироби з цінного хутра, ювелірні вироби з дорогоцінних металів, гроші та валюта.

В боротьбі з цим злом необхідні спільні зусилля як міліції так і населення. Адже правоохоронці мають справу вже з готовим фактом скоєння крадіжки. А попередити, потурбуватися про усунення всіх сприятливих умов, що полегшують злочинцю скоєння крадіжки, повинні самі мешканці квартир.

В зв’язку з цим наводимо декілька порад, які допоможуть зменшити ризик скоєння крадіжки до мінімуму:
- навіть при короткочасній відсутності, не залишайте відчиненими кватирки або балкони, якщо ви живете на нижніх, або на верхньому поверсі;
- потурбуйтесь про встановлення на вхідних дверях надійного замка і бажано не одного;
- не залишайте ключі від квартири в поштових скриньках, під килимками, та в інших легкодоступних місцях;
- при втраті ключів обов’язково змініть замки в найближчий час;
- від’їжджаючи з квартири на тривалий час, попросіть надійних сусідів, або родичів наглядати за квартирою, час від часу навідуватись та контролювати порядок у вашому помешканні..
    
Дотримання цих рекомендацій допоможе Вам зменшити ризик обкрадання  вашої квартири до мінімуму.

Останні новини Чернігівщини

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.

На Чернігівщині до 11 років позбавлення волі засуджено двох російських військових, які катували та жорстоко поводились з цивільним 18:03

Поліція завершила досудове розслідування та скерували до суду провадження, щодо двох російських військовослужбовців, які 6 березня 2022 року затримали цивільного місцевого мешканця у селі Слобода Чернігівського району. Чоловіка тяжко побили та погрожували спалити живцем.

Майстер–клас для спортивної спільноти Чернігівщини від володаря першої олімпійської медалі на Чернігівщині Олександра Батюка 18:01

Цьогоріч виповнюється сорок років з часу проведення XIV Зимових Олімпійських ігор у місті Сараєво (на той час Соціалістична Федеративна Республіка Югославія). Тоді у далекому 1984 році на цих престижних міжнародних змаганнях наш земляк, відомий український лижник Олександр Батюк виборов срібло у складі команди з лижної естафети 4х10 км.

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.