Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 28 березня, 20:26:05

Ніжин провів зведений батальйон територіальної оборони "Ніжин" у зону АТО

01.08.2014   07:30Агенцiя

Ніжинці проводжали бійців зведеного територіального батальйону «Ніжин» до зони антитерористичної операції. Уже вночі двадцятеро добровольців вирушать на схід.

Проводжали захисників на центральній площі Франка.

Дадцять дев'ять чоловіків і одна дівчина вишикувались на площі під темно-синім прапором із зображеним на ньому золотистим тризубом.

Бійці різного віку — від зовсім юних до дорослих чоловіків. До цього добровільного батальйону увійшли жителі Ніжина та району, Києва, Донбасу, Криму та Західної України.

Усі вони були одягнені в камуфляжну військову форму, балаклави, «розгрузки», шкіряні рукавички. У декого з них були жовто-блакитні нашивки, хтось — розмалював металеву частину ременя наче вишиванку.

Люди, які пришли провести бійців у нелегку дорогу приносили з собою прапори, жовто-блакитні стрічки, цукерки, воду, продовольство, свячену воду, хрестики, іконки.

Також бійцям принесли плетену корзинку з солодкими батончиками. Кожна з цих цукерок була обмотана жовтими та блакитними стрічками.

Діти дарували бійцям свої малюнки та відбитки долоньок. Вони бажали, щоб захисники України скоріше повернулись додому, та, неодмінно, живими.

Проводжали добровольців звичайні ніжинці, старі, молоді й маленькі дітки, підприємці, члени народної ради. священнослужителі та керівництво міста. Випадкові перехожі приєднувались до проводів бійців, навіть, ті, які йшли з ринку й несли в руках важелезні пакунки та декілька рулонів шпалер.

Жінки в натовпі майже всі плакали й казали: «Діточки, повертайтесь!». Не стримували сліз і чоловіки.

Командир добровольців привітав їх вигуком «Слава Україні!». Ті у відповідь — «Героям слава!». Командир зазначив, що частина батальйону вже відправляється в зону АТО. Решта — лишається тут для вишколу.

«Усі, хто входить у цей батальйон, будуть боротись за волю України», — зазначив командир.

Священнослужителі різних конфесій благословили бійців, щоб бог завжди був поряд із бійцями та окропили всіх і бійців і ніжинців свяченою водою.

Коли священники промовляли слова молитов, то жінки знову розпочинали плакати, не приховуючи сліз.

Дехто з священослужителів наголосив, що в Україні має бути єдина помісна церква, і тільки тоді припиняться колотнечі й ніхто не буде підбурювати проти всього українського.

Командири неодноразово повторювали — якщо ми не зупинимо ворога там, то він прийде до наших будинків. А тоді його спиняти буде пізно.

«У цій боротьбі не пошкодую ні крові, ні життя. І буду боротись до останнього віддиху й перемоги над усіма ворогами України. Буду чесним, дисциплінованим і революційно пунктуальним захисником», — ці слова Присяги промовив вголос кожен доброволець. Вони пообіцяли захищати рідну землю до останнього подиху та повернути всі українські землі.

Усі присутні на площі заспівали разом Гімн України.

Заступник командира батальйону Азов-Січ Борис Гуменюк в інтерв’ю “УН” сказав, що бійці його підрозділу не користуються пільгами, які надає держава бійцям ЗСУ. І саме це робить вояків підрозділу вільними. А чиновникам наших бійців треба боятися більше, ніж Путіна. Бо ми повернемось. І тоді можливо, буде ще один майдан, от тільки він продовжуватиметься не більше трьох днів. Саме стільки відводить командир часу на те, щоб позбавити рідну Україну зрадників — держслужбовців, чиновників і депутатів — повідомив Борис Гуменюк.

Перед самою відправкою, бійці з задоволенням спілкувались з журналістами. Чулись також думки і про ніжинських чиновників, особливо про депутатів. Хлопці, які відправлялися на фронт, також попереджали, що депутати, які саме зараз, коли країні тяжко, займаються дерибаном землі, міського бюджету, які розхитують зараз місто, обов’язково пошкодують, бо розмова з ними буде дуже коротка.

Після усіх офіційних заходів бійці всім складом пішли до меморіалу Небесної Сотні, щоб вшанувати їх пам'ять та покласти квіти.


http://www.uezd.com.ua/page/nizhin-proviv-zvedenij-bataljon-teritorialno%D1%97-oboroni-nizhin-u-zonu-ato.html

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини