Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 14:49:09

Триває збір гуманітарної допомоги для потреб бійців чернігівських батальйонів територіальної оборони

29.07.2014   08:04

28 липня черговий вантаж з матеріально-технічною допомогою від жителів Чернігівського району надійшов до пункту збору в обласному центрі.

Цього разу, за словами голови Чернігівської районної ради Анатолія Дуденка, зібрано близько двох тон речей та продуктів харчування на загальну суму майже 120 тис грн. Це і м’ясні консерви, чай, кава, згущене молоко, мінеральна вода, спальні мішки, гумові чоботи, камуфляжні костюми від дощу, засоби особистої гігієни, електрочайники тощо.

Як повідомив керівник, допомогу збирали усією громадою. Хтось допоміг грошима, на які потім було закуплено необхідні для воїнів речі, а хтось – домашньою консервацією. Нічого зайвого і непотрібного у вантажі з гуманітарною допомогою немає. Все зібрано згідно побажань самих бійців 41-го батальйону територіальної оборони, які вони надіслали на електронну адресу обласного представницького органу.

Як розповів перший заступник голови обласної ради Олександр Кодола, збір гуманітарного вантажу для нашої армії не припиняється ні на день: «Нами відпрацьований дієвий механізм надання допомоги бійцям, який виглядає так. Спочатку обласна рада акумулюємо інформацію про матеріально-технічні потреби безпосередньо від наших воїнів та доводить зібрану інформацію до районів.

На місцях відповідні клопотання вивчаються і по ним оголошується кампанія зі збору допомоги. Наступний крок - допомога з районів надходить до Чернігова. По мірі її накопичення на пункті збору, гуманітарка без зволікань відправляється у зону проведення антитерористичної операції на схід України - до місць дислокації наших батальйонів».

В ефективності відпрацьованої обласною радою схеми зі збору та передачі допомоги чернігівським батальйонам переконаний і начальник Регіонального медіа-центру Міністерства Оборони України підполковник Вадим Мисник. На його думку, подібний механізм дозволяє уникнути головного – не чистих на руку посередників, які, нажаль, інколи прагнуть нажитися на патріотичних почуттях наших співгромадян.

За словами Вадима Мисника, не скрізь в районах існує технічна можливість організувати відправку на схід України вже зібраного гуманітарного вантажу. То ж кооперація зусиль і можливостей у цій благородній справі не просто актуальна, але й край необхідна.

Слід зауважити, що збір збір гуманітарної допомоги для потреб чернігівських батальйонів територіальної оборони триває. Свою допомогу нашим землякам, крім Чернігівського, днями надав і Козелецький район. Два вщент заповнених продуктами харчування та різноманітними речами мікроавтобуси також доставили свій вантаж до пункту збору гуманітарної допомоги в обласному центрі. Невдовзі вся зібрана допомога буде передана нашим бійцям у зону АТО.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини