Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:13:55

Чернігів зустрів бійців батальйону "Чернігів"

10.07.2014   11:58

В ході ротації особового складу спецбатальйону «Чернігів» із зони АТО додому на відпочинок прибули декілька десятків бійців.

9 липня чернігівці зустріли автобус із побратимами, які місяць несли службу в зоні антитерористичної операції. Радісні усміхнені обличчя найближчих родичів, друзів, братів по зброї, обійми, сльози радості.

Нагадаємо, що двома днями раніше на Схід поїхала перша ротація особового складу батальйону "Чернігів".

І от нарешті рідний для багатьох Чернігів зустрічає спецпризначенців ясною сонячною погодою. Хлопці кажуть, що на Сході нині досить прохолодно і мокро, а тут – така краса. Хочеться якомога швидше здати до чергової частини зброю і опинитися в рідних домівках.

Як розповів нам про ситуацію на Сході заступник командира батальйону «Чернігів» Віталій Костюченко, коли знаходишся в епіцентрі подій, то «картинка» істотно відрізняється від телевізійної. Ситуація там складна, ведуться бойові дії, дуже сильно на собі це відчуває місцеве населення. А ті, хто вже живе на звільненій території, вони надзвичайно цінують мир. Тому люди переважно підтримують українську владу і підтримують порядок. Прихильників ідей сепаратизму вже майже немає. Люди нарешті можуть зайнятися мирним життям.

Віталій Миколайович також відзначив, що коли перелам ситуації вже відбувся і стало ясно, що сепаратисти зазнають поразки, значна частина владних структур стала перебиратися на нашу (підконтрольну Україні) територію. А місцеве населення страждає від війни, вони просто хочуть, щоб скоріше настав мир…

До війни нас готували майже місяць, але поповнення до нас приходило в декілька етапів, тож хтось, можливо, пройшов не увесь курс. Але у батальйоні є люди із значним бойовим досвідом, тож вони проводили вишколи. Результат – нашу підготовку гідно оцінили керівники усіх рівнів.
У свою чергу заступник начальника УМВС України в Чернігівській області Едуард Альохін, який теж повернувся із зони АТО, розповів, що днями була проведена ротація бійців спецпідрозділу «Чернігів» за місцем його дислокації в Луганській області. Частина бійців, які знаходилися там уже протягом місяця, повернулися в Чернігів на відпочинок. Відповідно друга частина співробітників змінила їх за місцем дислокації. Головне, що всі повернулися живі-здорові, за винятком тих чотирьох поранених, які були у нас на початковому етапі. Бійцям керівництво УМВС надало відпустку аби вони відпочили і повернулися до виконання службових обов’язків.

На питання про рівень забезпечення спецпідрозділу «Чернігів» та зведеного міліцейського загону Едуард Володимирович відповів, що цей пункт стоїть на особистому контролі у начальника УМВС України в Чернігівській області Олега Демченка, тож якихось проблем з будь-яким видом забезпечення у бійців немає. Якщо й немає чогось – все вирішується в робочому порядку, і ці потреби принципово не впливають на ситуацію, адже засобами захисту і озброєнням наші співробітники забезпечені, як і харчами, спальними мішками та засобами гігієни.

Нині значна увага очільника МВС Арсена Авакова приділяється підтриманню належного бойового духу бійців в зоні антитерористичної операції. Едуард Альохін резонно зауважив, що сам факт, що бійці спец підрозділу «Чернігів» добровольцями знаходяться в зоні АТО, вже свідчить про їх високий бойовий дух. Те ж саме можна сказати і про працівників міліції зведеного загону, які несуть службу на Сході.
Керівництво УМВС під час спілкування з начальниками територіальних підрозділів в Луганській і Донецькій областях, до яких прикомандировані чернігівці, не чує нічого, крім слів вдячності на адресу наших бійців. Тому МВС України має в планах заохотити наших міліціонерів як зі спецпідрозділу «Чернігів», так і зведеного загону. Ті, хто особливо відзначився – будуть представлені до урядових нагород.
Тож побажаємо бійцям спецпідрозділу доброго відпочинку і якнайскорішого повернення до лав міліції Чернігівщини.

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.