Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Субота, 20 квітня, 02:42:17

Чернігівська міськрада на шляху до електронного документообігу

09.07.2014   11:18

Чернігівська міська рада розпочала роботу над впровадженням системи електронного документообігу. Про це повідомила начальник загального відділу міськради Алла Редік.

За її словами, першим кроком на шляху е-врядування (електронного врядування) у міськраді став процес отримання електронних ключів, що дозволять ідентифікувати підпис посадових осіб. Поки що триває оформлення двох електронних ключів, у тому числі і для міського голови Олександра Соколова. З часом коло таких осіб буде розширюватися.

Електронний цифровий підпис дозволяє підтвердити цілісність електронного документу, тобто його захищеність від несанкціонованого спотворення чи руйнування та ідентифікувати підписувача. А.Редік зазначила, що поступово використання електронного діловодства розшириться, і від паперових копій документів у поточній роботі можна буде відмовитися, зберігаючи їх на електронних носіях.

Заступник міського голови – керуючий справами виконкому Станіслав Віхров переконаний, що впровадження системи електронного документообігу є вимогою часу. Зараз це сприймається дещо дивно, проте поступово так само незвично виглядатимуть паперові документи. "Цей процес незворотній, це ніби калькулятор прийшов на зміну рахівниці, а потім з'явилися комп'ютери, і зараз не уявляємо усі сфери діяльності без них", - зазначив С.Віхров. Він підкреслив, що на сьогодні в Україні розроблено необхідну нормативну базу, що є основою для впровадження електронного документообігу в державних установах.

Звичайно, повноцінна система електронного документообігу вимагає і фінансової складової задля використання більш потужної комп'ютерної техніки, належного програмного забезпечення та гарантії електронної безпеки.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини