Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 04:24:10

Відбулась Чернігівська Студреспубліка 2014

03.07.2014   09:29Агенцiя

З нагоди святкування Дня Конституції України та Дня молоді з 27 по 29 червня у Центральному парку культури і відпочинку м. Чернігова відбувся регіональний етап Міжнародної програми «Студентська республіка», де активна молодь обрала Студентського мера та депутатів Студентського магістрату.

Усі три дні мультифестивалю студенти – громадяни Студреспубліки плідно працювали над шістьома темами оргдіяльнісної гри. В результаті таких напрацювань були зроблені спроби створити нову регіональну модель Чернігівщини.

Окрім цього, студреспубліканці прийняли участь у різноманітних тренінгах. Так, представник Громадського центру «Час» Рибак Вероніка провела тренінг на тему: «Написання проектів» та провела опитування щодо хабарництва у ВНЗ. Щерба Олександр, Голова ГОО «НДЛМ», прочитав лекцію про методологію побудови схем, а Приходько Антон, Голова ЧОО «Студентська республіка», розповів про протидію корупції у вишах та роль студентського самоврядування у цьому. Спеціально для дівчат було організовано семінар на тему: «Правильне харчування і спорт – запорука міцного здоров”я та гарної зовнішності», який провела Стрижова Наталія – срібний призер Кубку України WABBA 2014.

Для спілкування із активною молоддю на Студреспубліку було запрошено відомих та успішних чернігівців. Зокрема, дуже цікаву та пізнавальну лекцію про децентралізацію влади в Україні прочитав Семешко Роман – Голова «Молодіжної спілки юристів». Запитати про взаємодію молодіжних громадських організацій та місцевої влади можна було у Семенця Валерія Григоровича – начальника відділу у справах сім”ї та молоді Чернігівської міської ради, який, до речі, виступав також експертом у оргдіяльнісній грі.

Окрім розумової праці, на студреспубліканців чекали різноманітні розваги. Хтось щодуху гайсав у пошуках далматинця, змагаючись за перемогу у Фотоквесті. Хтось проявляв усю свою акторську майстерність та вміння переконувати у Чемпіонаті з «Мафії». Студенти та гості ЦПКіВ мали змогу оцінити роботи молодих фотографів, що були надіслані оргкомітету Студреспубліки на фотоконкурс «Спалах емоцій».

Логічним завершенням регіонального етапу Студреспубліки 2014 стало обрання Студентського мера та депутатів Студентського магістрату.
За результатами виборів Мером чернігівського студентства став Семенок Євген з м. Ніжина (ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"). Громадський центр «Час» у рамках спонсорської підтримки презентував новому Меру у якості подарунку планшет.

До складу Студентського магістрату Чернігівщини увійшли:
1) Полова Вікторія, НДУ ім. М. Гоголя
2) Книр Анастасія, НДУ ім. М. Гоголя
3) Кириленко Марина, ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"
4) Охріменко Вікторія, НДУ ім.. М. Гоголя
5) Ганжук Валентин, ЧЮК ДПтСУ
6) Логвиненко Дарина, ЧДІЕіУ
7) Шадура Максим, ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"
8) Горбач Аліна, НДУ ім. М. Гоголя
9) Шаблій Роман, НДУ ім. М. Гоголя
10) Сергей Шаповал, ВП НУБіП України "Ніжинський агротехнічний інститут"

Після нагородження переможців мультифестивалю, молодь зібралася у Розважальному центрі «Базис» за переглядом робіт, надісланих на Фестиваль аматорського відео. По завершенню перегляду відеороликів на учасників Студреспубліки чекав сюрприз від оргкомітету – турнір з боулінгу. Останню ніч мультифестивалю його учасники провели під ритми «Нічної туси», поринувши з головою у вирі драйву та емоцій.
Насамкінець, хочеться подякувати всім учасникам Студреспубліки за бажання змінити себе задля кращого майбутнього своєї країни та побажати їм не обмежуватися уявними рамками, мислити поза ними, самовдосконалюватися та розвиватися, а Студентському меру та депутатам Студентського магістрату – достойно представити Чернігівщину на Всеукраїнському етапі Студреспубліки 2014!

Висловлюємо окрему подяку за організаційне та фінансове сприяння в проведенні регіонального етапу Студреспубліки 2014: ГЦ «Час», магазину квітів «ГрандФлора», Розважальному комплексу «Базис», Відділу у справах сім’ї та молоді Чернігівської міської ради, Департаменту сім’ї, молоді та спорту Чернігівської ОДА, Ткачу Юрію, Семенцю Валерію., Хольченкову Володимиру, Семешку Роману.
 

Останні новини Чернігівщини

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

З 1 квітня 2024 року на Чернігівщині розпочинається нерестова заборона на вилов водних біоресурсів 15:04

З 1 квітня 2024 року з метою охорони нерестовищ у рибогосподарських водних об’єктах та забезпечення сприятливих умов нересту водних біоресурсів, відповідно до Правил рибальства та наказу Управління Державного агентства з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм у Чернігівській області від 22.03.2024 №45 на Чернігівщині розпочинається заборона добування (вилову) водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах (їх частинах) на період нересту.

За матеріалами СБУ винесено вирок російському окупанту, який знущався над сім’єю з неповнолітніми дітьми 14:55

За матеріалами СБУ суд виніс вирок військовому рф, причетному до вчинення воєнних злочинів під час тимчасового захоплення частини Чернігівської області.

Державна реєстраторка підозрюється у зловживанні повноваженнями, що спричинило неправомірне вибуття з державної власності земельних ділянок сільськогосподарського призначення 14:51

За процесуального керівництва Прилуцької окружної прокуратури повідомлено про підозру державному реєстратору однієї із сільських рад Прилуцького району у зловживанні своїми повноваженнями з метою отримання неправомірної вигоди, що спричинило тяжкі наслідки та несанкціонованій зміні інформації, що обробляється в автоматизованих системах, вчиненій особою, яка має право доступу до неї, вчиненій за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 365-2, ч. 3 ст. 362 КК України).

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської

Перекривається рух автотранспорту на перехресті вул. Героїв Маріуполя та Кримської 14:49

З 27 березня по 16:00 год. 9 квітня. Відповідний дозвіл наданий КП «Чернігівводоканал» на засіданні виконавчого комітету Чернігівської міської ради сьогодні.

 Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини

Понад 7 мільйонів гривень – на вирішення екологічних проблем Чернігівщини 14:45

Профільна робоча група при Чернігівській обласній раді сьогодні, 26 березня, погодила перелік видатків обласного фонду охорони навколишнього природного середовища Чернігівської області на 2024 рік.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини