Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 19:19:09

У Чернігові після двох років суду батьки вибороли право нещепленої дитини відвідувати дитячий садок

03.07.2014   08:24Агенцiя

У Чернігові батьки нещеплених дітей вибороли право для своїх малюків відвідувати дошкільний заклад. Раніше до садочка дітей без щеплень не брали. Батьки з Чернігова подали до суду на лікарів, процес тривав два роки. Але вони не шкодують про згаяний час, бо ж відкрили дорогу для решти батьків, які хочуть віддати таких дітей у садок. Про це йдеться у сюжеті ТСН.19.30.

Для чотирирічної Саші вже обирають дитячий садок. Суд зобов'язав поліклініку видати дитині необхідну довідку. Поряд із написом "здорова", там тепер є помітка: "відвідувати дошкільний заклад можна".

За це Лілія Кулєба боролася два роки. Вона відмовилася щеплювати доньку після того, як у її старшого сина з'явилась алергічна реакція на вакцину. Дитину тоді ледь урятували. "Двічі я бачила, як мою дитину просто врятували в реанімації. І ці спогади будуть зі мною завжди", - каже Лілія Кулєба.

На поліклініку позвалися чотири мами. Іще тринадцять стали свідками у справі. Вони підтверджують, без щеплень не можуть віддати дитину до дитячого садка. "Наші лікарі власноручно зафарбовують запис, це стандартний бланк, що може знаходитися в дитячих дошкільних закладах, і залишають тільки, що здоровий", - каже Ігор Полуян, батько нещепленої дитини. "Ви можете не щеплюватись, це ваше право. Але ви не маєте права віддавати таку дитину в дитячий колектив", - каже Любов Ніконець, лікар-імунолог. Медики керуються Законом про запобігання інфекційним хворобам.

Батьки — конституційним правом на освіту. Кажуть, що їхні діти здорові. Але медиків такий аргумент не переконує. "Ми створюємо колективний суспільний імунітет. І відповідно у ваших нещеплених дітей скорочується ризик інфікування. Ось чому ваші діти не хворіють, ви кажете, що вони здорові. Вони живуть "зайцями" - є такий медичний термін", - каже лікар-імунолог.


http://tsn.ua/ukrayina/u-chernigovi-pislya-dvoh-rokiv-sudu-batki-viboroli-pravo-nescheplenoyi-ditini-vidviduvati-dityachiy-sadok-357352.html

Останні новини Чернігівщини

 На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу

На Прилуччині поліцейські повідомили про підозру двом місцевим мешканцям за незаконну порубку лісу 17:35

Слідчі Прилуцького районного відділу поліції під процесуальним керівництвом Прилуцької окружної прокуратури оголосили про підозру двом зловмисникам, які за попередньою змовою випиляли у лісосмузі Ічнянської громади дерев на понад 100 тисяч гривень.

Масажі, лімфодренаж, індивідуальна робота з психологами та багато іншого можуть отримати чернігівські військові, ветерани та члени їхніх родин 17:25

Зазвичай після закінчення терміну лікування у закладах охорони здоров’я військовослужбовці та ветерани, як правило, потребують певного відновлення.

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини

За матеріалами СБУ винесено вирок організаторці псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини 15:18

За матеріалами Служби безпеки України до 15 років позбавлення волі заочно засуджено організаторку псевдореферендуму на тимчасово окупованих територіях Луганщини.

 Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну

Мешканця м.Чернігова засуджено за збут амфетаміну 15:16

Прокурором Чернігівської окружної прокуратури в судовому засіданні доведено вину 36-річного місцевого жителя в придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин (ч.ч.1, 2 ст.307 КК України).

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію

На загальноміській нараді говорили про наслідки ракетних ударів по місту та їх ліквідацію 15:13

Загальноміську нараду цього вівторка почали з обговорення ліквідації наслідків ракетних ударів, яких завдали військові російської федерації по Чернігову 17 квітня.