Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Четвер, 25 квітня, 13:48:59

Міліція буде конфісковувати транспорт пасажирських перевізників-нелегалів

28.06.2014   09:23

Про це повідомив начальник УМВС в Чернігівській області Олег Демченко на засіданні круглого столу «Проблеми пасажирських перевезень на Чернігівщині».

Очільник Управління МВС в області закликав об'єднати зусилля правоохоронців, контролюючих органів, можновладців, представників громадських організацій та журналістів для наведення порядку в галузі пасажирських автоперевезень.

Вже створено 4 мобільні групи з числа працівників державної служби боротьби з економічною злочинністю та Державтоінспекції, які займаються перевірками дотримання перевізниками чинного законодавства.

Головна претензія перевіряльників до перевізників, що багато з них возить пасажирів без ліцензії, а значить - бюджет не отримує надходжень, плюс нелегальні перевізники відбивають заробіток у законослухняних підприємців.

Тому згідно з чинним законодавством, як повідомив Олег Демченко, міліція буде конфісковувати до рішення суду автобуси порушників. Зі слів представників громадських організацій, на Чернігівщині нелегальні перевізники становлять близько 45%. Начальник УМВС пообіцяв, що міліція докладе всіх зусиль до вирішення цієї проблеми.

Олег Демченко нагадав про тривалий конфлікт перевізників Ріпкинського напрямку, де офіційні й нелегальні підприємці не можуть поділити маршрут, і в результаті невідомі регулярно обстрілюють з травматичної зброї автобуси своїх конкурентів. Генерал Демченко підкреслив, що ситуацію потрібно терміново врегулювати, доки підприємці не почали стріляти один в одного.

Також очільник УМВС відкинув звинувачення в тому, що міліція, мовляв, лобіює інтереси певних пасажироперевізників. Для прозорості і відкритості процесу Олег Демченко запросив увійти до складу мобільних груп на транспорті якомога ширше коло зацікавлених сторін, в тому числі журналістів і представників громадськості. Також Олег Демченко готовий продемонструвати, що перевірки здійснюються виключно згідно з чинним законодавством, не дивлячись, хто є власником маршруту. Головне - безпека пасажирів та надходження відрахувань до державного бюджету.

Засідання круглого столу виробило резолюцію, з якою Громадська рада при Чернігівській облдержадміністрації звернеться до керівництва області.

Серед основних її пунктів: організувати контроль за продажем квитків на чернігівських маршрутах, провести повну перевірку фінансової звітності усіх перевізників міста, знизити тарифи у Чернігові до двох гривень, доки триває перевірка антимонопольного комітету і органів прокуратури.
 

Останні новини Чернігівщини

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:55

Протягом минулої доби зареєстровано 4 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 3 пожежі. Внаслідок цих подій 1 особа постраждала.

Психологічна підтримка для людей, які зазнали страждань внаслідок війни 09:51

Український ветеранський фонд започатковує терапевтичну групу для тих, хто зазнав страждань внаслідок війни – людей, які чекають рідних з фронту, внутрішньо переміщених осіб та усіх, хто відчуває тривогу і знесилення через війну.

25 квітня: цей день в Україні і світі

25 квітня: цей день в Україні і світі 08:47

ДЕНЬ 792 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 792 RUSSIAN AGRESSION

365 пожеж в природній екосистемі Чернігівщини з початку року: чому виникають та як запобігти 18:11

«До речі, це майже в два рази більше, ніж за аналогічний період минулого року (186 надзвичайних ситуацій), – повідомив на брифінгу в офіційному медіацентрі ОВА Олександр Бобро, заступник начальника Головного управління із запобігання надзвичайним ситуаціям ГУ ДСНС України в області. – 356 із них – суха трава та сміття на відкритих територіях, а 9 пожеж – це лісові масиви та насадження».

Бізнес, який постраждав під час ракетних ударів 17 квітня, може отримати грант на відновлення від МОМ 18:08

Міжнародна організація з міграції (МОМ) в рамках проєкту «Життєздатність+ Економічна інтеграція внутрішньо переміщених осіб та постраждалих від війни», що фінансується Федеральним міністерством економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ) через Банк розвитку KfW, допоможе чернігівським підприємцям.