Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 24 квітня, 15:33:11

До державної служби зайнятості за допомогою в працевлаштуванні впродовж 2013 року звернулися 19,4 тис. молодих людей

27.06.2014   07:31Агенцiя

Молодь на ринку праці

За даними вибіркових обстежень населення (домогосподарств) з питань економічної активності, молоді особи у віці 15–34 роки становлять більше третини економічно активного населення області (189,8 тис. осіб).

Найвищий рівень економічної активності (86,8%) серед молоді спостерігався у віковій групі 25–29 років.

На кінець 2013 року на підприємствах, в установах та організаціях області з кількістю працюючих не менше 10 осіб були зайняті 60,4 тис. молодих людей віком до 35 років. Це більше чверті загальної кількості працюючих.

Для них найбільш пріоритетною була робота у фінансовій та страховій діяльності (51,4% облікової кількості штатних працівників). Також молоді кадри приваблювала робота у сфері тимчасового розміщування й організації харчування (47,0%), оптовій та роздрібній торгівлі, ремонті автотранспортних засобів і мотоциклів (46,7%).

Найменшу частку молоді зафіксовано в операціях з нерухомим майном (17,6%), у мистецтві, спорті, розвагах та відпочинку (21,9%), на підприємствах сільського господарства, у сфері адміністративного та допоміжного обслуговування (по 22,3%),
Гострою серед молоді залишається проблема безробіття.

До державної служби зайнятості за допомогою в працевлаштуванні впродовж 2013 року звернулися 19,4 тис. молодих людей віком до 35 років. На початок 2014р. на її обліку перебували 5,6 тис. незайнятих молодих осіб.

За сприяння державної служби зайнятості у 2013р. було працевлаштовано 5,8 тис. осіб у віці до 35 років, що становить 38,7% від усіх працевлаштованих громадян.
 

Останні новини Чернігівщини

На Чернігівщині запрацювали одразу дев’ять поліцейських станцій 11:39

Сьогодні в Остерській ТГ та ще у восьми громадах області розпочали роботу нові поліцейські станції. Допомагати, дбати про безпеку і захищати місцевих мешканців відтепер будуть дев’ять поліцейських офіцерів громад.

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці?

Більше 80% фахівців з інвалідністю в Україні не мають роботи: як держава планує залучити їх до ринку праці? 11:35

А ви знаєте, що в Україні понад 2,7 млн людей з інвалідністю? І лише 16% із них мають роботу. Невже так мало фахівців хочуть працювати? Певно, що ні. Одна із причин, що зупиняє людину з інвалідністю податися на вакансію - це відсутність належних умов для роботи.

10 модульних укриттів планують встановити поруч із зупинками громадського транспорту 11:31

Про це повідомив під час загальноміської наради 23 квітня в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако. Зараз у місті вже є шість таких захисних споруд і їх кількість збільшать коштом міського бюджету до 16.

 Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері

Корюківські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який чинив домашнє насильство щодо своєї матері 11:28

Житель Корюківського району за свої протиправні дії понесе кримінальну відповідальність. Йому загрожує до двох років позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 11:26

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 3 пожежі.