Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 16:27:00

Давня неприязнь між двома чоловіками стала причиною вбивства

25.06.2014   13:22

В Новгороді-Сіверському оперативники карного розшуку затримали чоловіка, який з пістолета застрелив односельця. Житель одного з сіл Новгород-Сіверського району став ходячою проблемою для односельців, як тільки переїхав до них з Шостки Сумської області.

Чоловік жив сам, без сім'ї, мабуть тому, що міг учинити сварку на рівному місці, через що його намагалися оминати сьомою дорогою.

Чоловік офіційно перебував на обліку у психіатра, чим успішно користувався, сміючись односельцям в обличчя, мовляв, я ж неосудний.

Того дня на дорозі йому зустрівся односелець, з яким зловмисник неодноразово конфліктував. Чоловік в якості аргументу в сварці використав пістолет, який він нібито купив на базарі у Шостці. Він двічі вистрелив у потерпілого, від чого той помер. На стрілянину вибігла донька загиблого, яка й упізнала стрільця.

На місце злочину виїхала слідчо-оперативна група Новгород-Сіверського райвідділу міліції. Зважаючи на резонанс злочину, координував роботу з розшуку злочинця особисто очільник УМВС в Чернігівській області Олег Демченко. Одразу були попереджені про озброєного злочинця сусідні райвідділи внутрішніх справ, прикордонники, лінійні відділення на транспорті, чергові частини отримали орієнтування стрільця. Оперативники влаштували засідки всюди, де міг з'явитися підозрюваний.

Вже згодом в ході розслідування було встановлено, що після вбивства чоловік утік городами до сусіднього села, де заховав зброю, а потім велосипедом дістався до Шостки. Звідти він електричкою направився до Новгорода-Сіверського, де й був затриманий міліцією завдяки чіткій взаємодії і координації підрозділів.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України (вбивство) - карається позбавленням волі на строк від семи до п'ятнадцяти років.

Встановлюється особа, яка продала підозрюваному пістолет, адже її дії підпадають під статтю 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю), яке карає позбавленням волі на строк від трьох до семи років. Триває досудове розслідування.

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини