Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 19 березня, 07:10:31

У Прилуцьких доріг дві біди — нестача фінансів та… важковаговий транспорт

23.06.2014   12:39Агенцiя

«Хто не знає муки — приїжджайте у Прилуки», — цей вислів завжди ототожнювали з прилуцькими дорогами. Таку репутацію міста заходився виправляти новообраний мер Дмитро Барнаш.

— У Прилуках немає об'їзної дороги, тому весь важковаговий транспорт курсує через місто, — бідкається мер. — А це, на жаль, навіть не 20 тонн, а понад 38, тому не дивно, що дорожнє полотно руйнується. Отже, плануємо встановити ваги на в'їздах у місто, — каже Дмитро Барнаш. — І кожне важковагове авто проходитиме контроль. Якщо вага перевищуватиме норму, за зайві тонни муситимуть платити. З розрахунку на т/км це вийде близько 20 тисяч гривень з однієї машини. Тут якраз завдання і муніципальної міліції, і народного контролю, і правоохоронних органів контролювати надходження коштів до місцевого бюджету.

Прилуцький міський голова планує найближчим часом погодити з місцевими депутатами купівлю вагів та обладнання вагових пунктів, адже це питання для міста надто важливе й відкладати його не можна, бо незабаром жнива.

— Сума на все це потрібна невелика — десь 50 тисяч гривень, — зазначає Дмитро Барнаш. — За тиждень-два після того, як запустимо проект, зможемо ці кошти місту повернути. Решту спрямовуватимемо на ремонт доріг. Такий метод уже давно і доволі ефективно використовують у Вінниці та Львові. Отже, на переконання Прилуцького міського голови, залишається лише перейняти у них позитивний досвід.

Тижневик «Деснянка» №25
 

Останні новини Чернігівщини

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій

Рятувальники 179 разів залучались до ліквідації пожеж та надзвичайних подій 12:34

Упродовж минулого тижня (з 11 по 18.03.2024) щоденно в підрозділах Головного управління ДСНС України у Чернігівській області перебувало на цілодобовому чергуванні 201 чоловік особового складу та 72 одиниці спеціальної техніки

Книжкові подарунки від Українського ПЕН!

Книжкові подарунки від Українського ПЕН! 12:28

15 березня до Чернігівської ОУНБ імені Софії та Олександра Русових завітали представники Українського ПЕН з чудовими книжковими подарунками!

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 12:24

Протягом минулої доби зареєстровано 28 небезпечних подій, а саме: 2 дорожньо-транспортні пригоди та 26 пожеж. Внаслідок цих подій загинули 2 особи та 2 особи постраждали.

 Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту

Поліція Чернігівщини розслідує обставини смертельних ДТП за участю мототранспорту 10:22

Впродовж минулої доби у Чернігівській області сталися дві дорожньо-транспортні пригоди за участю водіїв мототранспорту, в результаті яких двоє людей загинуло та двоє зазнали травм.

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою

Топ-10 вакансій з найвищою заробітною платою 10:13

Навіть у період воєнного стану на Чернігівщині є роботодавці, які пропонують роботу з гідною зарплатою. Кому і скільки готові платити?

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини