Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 19 квітня, 21:34:56

СБУ скерувала до суду матеріали кримінального провадження стосовно осіб, які у складі організованої злочинної групи виготовляли і реалізовували вибухівку

23.06.2014   07:50

СБУ скерувала до суду матеріали кримінального провадження стосовно 3 членів злочинного організованого угруповання, які налагодили на території регіону незаконний обіг вибухових речовин, вибухових пристроїв та боєприпасів.

Встановлено, що 47-річний місцевий мешканець разом зі своїми спільниками незаконно виготовляли у кустарних умовах вибухівку: наповнювали пластикові ємності вибуховою речовиною та реалізовували їх зацікавленим особам.

22 листопада 2013 року у Чернігові в ході спеціальної операції із залученням бійців спецпідрозділу «Альфа» СБУ затримала зловмисників «на гарячому» одразу після реалізації чергової партії вибухівки.

Під час затримання та обшуків у їхніх помешканнях правоохоронці вилучили понад 50 кг вибухової речовини, 1,5 кг тротилу, близько 200 набоїв різного калібру, 2 тротилові шашки та електродетонатори до них, вогнепровідні шнури для запалювання вибухової речовини, незареєстровану холодну та вогнепальну мисливську зброю.

Наразі за матеріалами кримінального провадження, розслідуваного за ч.3 ст. 28, ч.1 ст. 263 (збут бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв, скоєний організованою злочинною групою осіб) Кримінального кодексу України, триває судовий розгляд. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 

Останні новини Чернігівщини

«Трагедія в Драмі» — прем’єра документального проєкту-розслідування Суспільного 10:50

19 квітня о 19:00 на ютуб-каналі Суспільне Чернігів відбудеться прем'єра документального проєкту «Трагедія в Драмі».

Ярмаркували у Чернігові: яких працівників шукають місцеві підприємства? 10:39

Яку роботу та умови праці пропонують, говорили на ярмарку вакансій етичного бізнесу в Чернігові. Захід відбувся з ініціативи Міжнародної Організації з Міграції (МОМ) за фінансування народу Японії та за сприяння Чернігівської обласної служби зайнятості.

Спільний проєкт міста Чернігова, уряду Німеччини та UNDP в Україні 10:30

Наприкінці 2022 року в Україні було розпочато проєкт «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів», який фінансується урядом Німеччини. Реалізує проєкт німецька компанія GIZ та Програма розвитку ООН (UNDP) в Україні.

Чи високі ризики відбудови/відновлення об’єктів соціальної інфраструктури, пошкодженої внаслідок російської агресії в Чернігові? 10:13

Наявність ризиків під час моніторингу визначали аналітики громадської організації «Агенція міських ініціатив».

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:44

Протягом минулої доби зареєстровано 3 небезпечні події, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду та 2 пожежі. Внаслідок цих подій постраждала 1 особа.

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини