Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 29 березня, 13:29:32

Прокуратурою області вживаються заходи щодо дотримання прав і свобод громадян в установах несвободи

20.06.2014   07:54

В прокуратурі області відбувся брифінг за участю заступника прокурора області Олександра Яся.

Як повідомив Олександр Ясь, у державі 19.04.2014 набрав чинності Закон України «Про амністію у 2014 році» (зміни до нього внесені 06.05.2014). В Законі закріплено, що особи, засуджені за вчинення злочину, які відповідно до закону про амністію підлягають звільненню від відбування покарання, звільняються не пізніш як протягом трьох місяців після опублікування закону про амністію (до 19.07.2014).

На території області розташовано 6 установ виконання покарань, в яких утримується 1552 особи, а також 26 підрозділів кримінально-виконавчої інспекції, в яких на обліках перебуває 2454 засуджених осіб до покарань, не пов’язаних з позбавленням волі. Під застосування Закону України «Про амністію у 2014 році» підпадає 625 засуджених. На сьогодні звільнено 395 засуджених.

Органами прокуратури області вживаються заходи щодо забезпечення виконання органами та установами управлінням ДПтСУ в області вимог вказаного закону та дотримання прав і свобод засуджених.

У жовтні 2013 року в Україні працювала делегація Європейського комітету з попередження тортур і нелюдського або принижуючого гідність поводження чи покарання (ЄКПТ).

Делегація відвідала ряд установ попереднього ув’язнення та пенітенціарних установ у м Києві, Дніпропетровській, Вінницькій, Одеській областях та АР Крим. За підсумками візиту ЄКПТ у березні поточного року був прийнятий звіт до українського уряду, який містить ряд рекомендацій та зауважень.

З урахуванням зауважень та рекомендацій, які містяться у звіті ЄКПТ органами прокуратури області проведені перевірки додержання вимог закону України «Про попереднє ув’язнення», Кримінально виконавчого кодексу України в органах та установах Управління державної пенітенціарної служби України в Чернігівській області та органах і установах УМВС в області.

За результатами перевірок встановлено ряд порушень вимог законодавства, що стосуються матеріально-побутових умов в’язнів, медичного забезпечення, порушення режиму тримання в’язнів, тощо.

За наслідками перевірок органами прокуратури внесено 18 документів прокурорського реагування ( 14 до органів УМВС області та 4 до органів і установ УДПтСУ в області).

Враховуючи резонанс викликаний у державі незаконним звільненням з місць позбавлення волі колишнього народного депутата Лозинського, прокуратурою області проведено перевірку щодо законності звільнення протягом 2013-2014 років з установ Чернігівської області засуджених у зв’язку з тяжким захворюванням.

Встановлено, що з Чернігівської виправної колонії № 44, де утримуються жінки засуджені до позбавлення волі, протягом 2013-2014 р.р. на підставі подань адміністрації установи судом було звільнено від подальшого відбування покарання внаслідок тяжкого захворювання 7 засуджених. Перевіркою встановлено, що всі подання належним чином обґрунтовані.

Останні новини Чернігівщини

Пам’яті Андрія Юрченка: у Чернігові відбулися змагання з дзюдо на честь загиблого Героя 09:41

Цим видом спорту Захисник України займався з дитинства і аж до вступу в Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою. Де, навички та вміння, отримані під час тренувань з бойового мистецтва допомогли самореалізуватися та показати чудові результати в навчанні.

На варті безпеки дітей: у Чернігові офіцер «СОБ» виявив біля школи підозрілий предмет 09:32

Вчора під час обстеження території поблизу чернігівської школи офіцер «Служби освітньої безпеки» виявив у землі підозрілий предмет, що візуально схожий на міну. Пильний поліцейський негайно відреагував на знахідку та убезпечив дітей від наближення до ймовірно вибухонебезпечного предмета.

 До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних

До довічного позбавлення волі засуджено двох російських військових за умисне вбивство чотирьох цивільних 09:27

За публічного обвинувачення прокурорів Прилуцької окружної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох військовослужбовців зс рф у порушенні законів та звичаїв війни, вчинених групою осіб за попередньою змовою, поєднаних з умисними вбивствами (ч. 2 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України). Вироком Ічнянського районного суду їх засуджено до довічного позбавлення волі.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 09:25

Протягом минулої доби зареєстровано 6 небезпечних подій, а саме: 6 пожеж.

29 березня: цей день в Україні і світі

29 березня: цей день в Україні і світі 09:22

ДЕНЬ 765 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 765 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини