Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 17:12:49

На Чернігівщині 11 річний хлопчик помер після праці на палючому сонці

19.06.2014   08:41Агенцiя

Офіційна причина смерті - удушення блювотними масами.

Жителі села Ваганичі, що на Чернігівщині, повстали проти родини опікунів через смерть 11-річного хлопчика Віталика Кучука. Напередодні односельці бачили дитину саму на полі, на палючому сонці він перевертав сіно. А вже надвечір, непритомну дитину названі батьки занесли в будинок, - йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Прийомного Віталика його односельчанка Надія Хихлуха востаннє бачила на полі. Сама вийшла з чоловіком перевертати сіно, але довго не змогла через спеку. Потім бачила, як дитина ледве дійшла додому. Опікуни чомусь переконують, що в той день було холодно. Вони три роки дбають про Віталика, сестричку і двох братиків.

Кажуть, що хлопець сам через хазяйновитість захотів йти на поле. Додому повернувся при доброму гуморі, поївши, пішов гратися з дітьми. Від чого дитині стало зле, досі не розуміють. Опікун Олександр Драч каже, що зробив дитині штучне дихання і непрямий масаж серця, але не врятував його. Медики лише констатували смерть.

Офіційна причина — удушення блювотними масами. Удома не лишилося жодної фотографії хлопчика. Ця трагедія сколихнула все село. 50 жителів Ваганичів написали звернення до соціальних служб, щоб решту дітей терміново забрали з родини. Вони стверджують, що вся робота в хаті та по господарству лежить на дитячих плечах. А через випас вони іноді пропускають школу. У будинку прийомних батьків - і супутникова тарілка, і металопластикові вікна. Принаймні це те, що видно зовні. Однак сироти тут не живуть. Для дітей відвели іншу хату по той бік дороги. У будинку - ні води, ні газу, ні світла.

Через заяву односельців соціальні служби решту прийомних дітей забрали до реабілітаційного центру на час перевірки. Але вони просяться назад до батьків-опікунів. Зараз із дітьми працюють психологи. Окрім смерті братика, вони вдруге переживають розлуку з батьками, тепер - із названими. Три роки тому їх забрали від рідної мами, яка не справлялася з батьківськими обов'язками. Читайте також: На Закарпатті через горе-батька півторарічна дитина померла після падіння до каструлі із окропом Нагадаємо, що на Львівщині через байдужість лікарів померло немовля.

Кореспондент ТСН Алла Скорик

http://tsn.ua/ukrayina/na-chernigivschini-11-richniy-hlopchik-pomer-pislya-praci-na-palyuchomu-sonci-355303.html

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.