Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Середа, 8 травня, 13:57:40

Міліція встановила особу "телефонного мінера"

16.06.2014   14:12

Працівники карного розшуку чернігівської міліції встановили особу чоловіка, який 12 червня зробив хибне повідомлення про замінування будівлі Чернігівського міського відділу УМВС України в Чернігівській області.

Як зазначив тимчасово виконуючий обов'язки начальника Чернігівського міськвідділу УМВС України в Чернігівській області підполковник міліції Анатолій Скрипка, повідомлення про замінування надійшло від невідомого чоловіка на багатоканальний телефон «102», інформація з якого фіксується на аудіореєстраторі.

І хоча телефонний хуліган розмовляв лише кілька секунд, його голос був зафіксований на електронний носій інформації, що згодом дуже знадобилося в пошуковій роботі і в подальшому буде використано як доказ в суді.

В ході проведення розслідування, прослуховуючи запис, оперативники міськвідділу за голосом упізнали чоловіка.

Він цього дня вже не раз телефонував до міськвідділу та розповідав усілякі нісенітниці, тому його довжелезні розповіді слухали лише перші кілька хвилин, доки не з'ясовувалося, що людині просто хочеться поговорити.

Щоб перевірити правильність своєї версії, правоохоронці вирушили перевіряти інформацію додому до підозрюваного.

І дійсно, припущення про телефонного «бешкетника» підтвердилося, як тільки вони зайшли до нього в помешкання. Він спочатку поводив себе дуже агресивно, а потім трохи заспокоївся і розповів все як було: не задоволений увагою до своєї персони з боку правоохоронців, громадянин вирішив таким своєрідним способом «покарати» міліціонерів, а потім стояв неподалік і дивився, як працюють всі служби, що прибули на виклик. Працівники міліції також знайшли і телефон, з якого був зроблений дзвінок до міліції.

Цей чоловік, 1971 року народження, вже і раніше потрапляв у поле зору співробітників міліції за різноманітні скоєні злочини та правопорушення. Він то підпалював церкву, то скоював крадіжки. Але до кримінальної відповідальності жодного разу притягнутий не був, бо за висновками лікарів він є душевнохворою людиною, яка стоїть на обліку як особа, хвора на шизофренію. Тому до нього застосовувалися лише примусові методи медичного характеру.

Останніми днями у чоловіка знову відбулося загострення хвороби і він знову скоїв правопорушення, цього разу вже кримінальне, адже за словами підполковника міліції Анатолія Скрипки, за фактом неправдивого повідомлення про загрозу вибуху відкрите кримінальне провадження згідно частиною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян), що передбачає покарання від штрафу в розмірі від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян аж до обмеження волі на строк до п'яти років.
 

 

Останні новини Чернігівщини

 Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом

Як у поминальні дні дістатися до міських кладовищ громадським транспортом 13:56

До уваги мешканців Чернігова та гостей міста! Управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв'язку міської ради інформує про те, як можна доїхати до міських кладовищ (окрім «Яцево») у поминальні дні.

Городнянські поліцейські оперативно затримали зухвалого крадія 13:51

Поліцейські ВП №3 (м. Городня) Чернігівського райуправління поліції впродовж кількох годин встановили та затримали зловмисника, який незаконно заволодів мотоциклом жителя одного з сіл Городнянської громади та в сусідньому селі викрав речі з обійстя іншої заявниці. Зловмисника затримано та поміщено до ізолятора тимчасового тримання.

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років

Цього року Україна вперше відзначає 8 травня як День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939–1945 років 10:47

Україна приєдналися до європейської традиції відзначення цієї дати. Для Європи 8 травня – точка відліку закінчення війни, перемога над страшним злом нацизму, нагадування про катастрофу війни, а не про тріумф одних народів над іншими, переможців над переможеними.

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу

Надзвичайні ситуації в області за минулу добу 10:05

Протягом минулої доби зареєстровано 5 небезпечних подій, а саме: 1 дорожньо-транспортну пригоду, 2 пожежі, 1 випадок загибелі на водних об'єктах та 1 аварійну ситуацію на системах життєзабезпечення. Внаслідок цих подій загинула 1особа та 1 особа постраждала.

8 травня: цей день в Україні і світі

8 травня: цей день в Україні і світі 08:33

ДЕНЬ 805 РОСІЙСЬКА АГРЕСІЯ - DAY 805 RUSSIAN AGRESSION

АНОНСИ ПОДІЙ

Всі новини