Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

П`ятниця, 26 квітня, 19:04:30

Актуальні питання життя міської громади

14.06.2014   07:40

Чернігівський міський голова Олександр Соколов 12 червня провів особистий прийом громадян у відділі звернень громадян та соціальних питань міської ради.

Зі своїми проблемними питаннями та пропозиціями до керівника міста звернулися близько 20 чернігівців. Переважна більшість звернень традиційно стосувалися поліпшення житлових умов, приватизації житла, благоустрою окремих вулиць тощо.

Декілька звернень під час особистого прийому міського голови були колективними та стосувалися передачі у комунальну власність гуртожитків за адресами вул. Волковича 13б та вул. Інструментальна 4а. О.Соколов повідомив мешканцям цих гуртожитків, що місто готове прийняти будівлі у комунальну власність. "При виконанні необхідних умов, основне – за наявності технічної документації, у нас не буде підстав не прийняти гуртожитки у комунальну власність міста", - сказав він. Щодо гуртожитку на Волковича, то міська рада зверталася до Міністерства оборони України ще 10 років тому з проханням передати місту майно колишнього військового містечка, тож нині є сподівання, що це питання буде розглянуто позитивно. Після передачі у комунальну власність мешканці гуртожитків матимуть змогу приватизувати житло.

Також до міського голови звернулися представники творчої інтелігенції міста з проханням створити у Чернігові постійно діюче Містечко майстрів, аби всі охочі майстри мали змогу представити свої вироби. У першу чергу, таке містечко буде розраховане на туристів. О.Соколов запропонував представникам організації "Чернігівська палітра" представити свої пропозиції візуально, щоб далі перевести це питання у площину його реалізації.

Всі питання, з якими звернулися під час особистого прийому міського голови чернігівці, надано роз'яснення, або ж дано доручення надати письмові відповіді.
 

Останні новини Чернігівщини

Що роблять громади області з тисячами тонн відходів від руйнувань через війну 15:41

На сьогодні у Чернігівській області обліковується 16,7 тисячі тонн відходів від руйнувань, що утворилися внаслідок пошкодження будівель та споруд під час бойових дій, терористичних актів, диверсій, а також під час робіт з ліквідації їх наслідків.

Для рятувальників з Чернігова запустили безкоштовний онлайн-курс англійської мови 15:29

Мережа освітньо-культурних просторів Гончаренко центр запускає безкоштовні онлайн-курси англійської мови для працівників ДСНС Чернігівщини.

Допомагаємо переселенцям та ветеранам війни знайти роботу 15:25

Соціальні мережі та медіа, дистанційне навчання, онлайн-зустрічі, електронний документообіг – цифровізація сьогодні має вплив на кожну сферу нашого життя, але і живе спілкування та очний обмін думками, ідеями, інформацією теж не втрачає своєї актуальності.

Напад на журналістів телеканалу “Дитинець”: рік марного розслідування 09:56

Минуло більше року від резонансного для Чернігова порушення прав журналістів на професійну діяльність.

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею

Новий тролейбусний маршрут, який з'єднає Шерстянку і Подусівку з центром та Бобровицею 09:43

У Чернігові розширюють тролейбусну мережу. Додається новий маршрут, який з'єднає мікрорайон Шерстянка, де до цього ніколи не курсував електричний громадський транспорт, через Подусівку та центр міста, з Бобровицею.