Інформ-агенція «Чернігівський монітор»: RSS Twitter Facebook

Інформ-агенція «Чернігівський монітор»

Вівторок, 23 квітня, 14:14:38

Спасибі тобі, ліс, за добру твою справу!

13.06.2014   08:35Агенцiя

12 червня, щедрого на тепло і сонце дня, до Чернігівського ОУЛМГ завітали незвичайні відвідувачі. Це були юні природолюби, переможці й лауреати 2-го етапу конкурсу на кращий твір і дитячий малюнок за темою «Людина та ліс».

У рамках Акції «Майбутнє лісу у твоїх руках!» Державне агентство лісових ресурсів України і обласні управління лісового та мисливського господарства (за підтримки Міністерства освіти і науки, молоді та спорту) в період з березня до вересня 2014 року проводять цей творчий захід серед школярів.

На підбиття підсумків учнівських робіт прибули також батьки дітей і вчителі, головні лісничі лісогосподарських підприємств та представники управління освіти і науки ОДА.

З кожним роком зростає кількість учасників конкурсу. Нинішньої весни у 1-ому його етапі було представлено 497 малюнків і 314 творів.

Перший заступник начальника Чернігівського ОУЛМГ Юрій Пономаренко, звертаючись до гостей, подякував підліткам за те, що й ліс допомагали висаджувати, і, сівши за парти, старанно вчилися та написали гарні твори і намалювали хороші малюнки.

Ліс допомагає жити людям, а ми повинні допомагати йому. Добрі зерна любові до природи , посіяні в дитячих серцях, неодмінно проростуть добрими справами в дорослому житті цих учнів.

Саме так говорили про юних учасників творчого конкурсу і називали їх справжніми друзями поліських лісів голова обласного комітету профспілки працівників лісового господарства Йосип Райчинець, начальник відділу з питань розвитку дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти і науки облдержадміністрації Олена Соронович, директор Чернігівської станції юних натуралістів Людмила Трегубова.

А батьки переможців щиро дякували лісівникам за акцію «Майбутнє лісу у твоїх руках!», що прилучає їхніх дітей до благородної справи. Учні , зібравшись у такому дружному колі, охоче спілкувалися, обмінювалися адресами і раділи подарункам.

Переможці конкурсу були нагороджені такими подарунками:

(за кращий малюнок)

1-е місце — планшет ПК;
2-е місце — смартфон;
3-є місце — планшетний ПК BRAVIS NP 72.

(за кращий твір)

1-е місце — планшет ПК;
2-е місце — цифрова камера;
3-є місце — мобільний телефон.

Серед юних художників 1-е місце виборола Анна Толочна, учениця 2-Б класу Семенівської гімназії за малюнок «Щоб всіх тетеруків порахувати». (ДП «Семенівське лісове господарство»).

На 2-ому місці учень 3-го класу Остерської гімназії Козелецького району Остап Шарикін зі своїм малюнком «Хороші вчинки — приклад для інших». (ДП «Остерське лісове господарство»).

Богдан Богойко, учень 1-го класу Світанківської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ніжинського району зайняв 3-є місце за малюнок «У затишному лісі». (ДП «Ніжинське лісове господарство»).

Восьмикласник Конотопської ЗОШ І-ІІ ступенів Городнянського району Максим Магула виборов 1-е місце за твір «Людина та ліс». (ДП «Городнянське лісове господарство»).

Денис Колесник, учень 8-го класу Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів — на 2-ому місці зі своїм твором «Бездумний вчинок — велика біда». (ДП «Прилуцьке лісове господарство»).

3-є місце посіла Ангеліна Смоліговець, учениця 8-го класу Семаківської ЗОШ І-ІІ ступенів Ріпкинського району, за твір «Партизанський ліс» (ДП «Чернігівське лісове господарство»).

Лауреатами конкурсу на кращий малюнок стали: Катерина Фокіна, учениця 3-А класу Добрянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Ріпкинського району— малюнок «Юні помічники лісівників». (ДП «Добрянське лісове господарство»;

першокласниця Прилуцької ЗОШ І-ІІІ ступенів Валентина Масьома — малюнок «Майбутнє лісу у твоїх руках!» (ДП «Прилуцьке лісове господарство»).

Лауреати конкурсу на кращий дитячий твір : учениця 8-го класу Пісківської ЗОШ І-ІІ ступенів ім. П.Г.Тичини Діана Бодна — твір «Є така професія — лісник». (ДП «Ніжинське лісове господарство»);

Юлія Гальчун, учениця 6-го класу Галайбинської ЗОШ І-ІІ ступенів Борзнянського району — твір «Ліс — зелений друг людини» (ДП «Борзнянське лісове господарство»).

Школярі-лауреати також нагороджені дипломами Чернігівського ОУЛМГ та Чернігівської обласної ради лісівників України і цінними подарунками.

Традиційним завершенням свята було запрошення дітвори до «солодкого столу».

За повідомленням Чернігівського ОУЛМГ
 

Останні новини Чернігівщини

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень

«Ваш родич потрапив у біду»: на Прилуччині пенсіонерка повірила шахраям та втратила 30 тисяч гривень 11:01

Поліцейські закликають громадян бути обережними у телефонних розмовах з незнайомцями та не поспішати виконувати їх вказівок пов’язаних з переведенням коштів.

25-річчя Академічного симфонічного оркестру “Філармонія” 10:39

“Любов до гармонії” — це не просто смисл слова “філармонія”. Це, певним чином, спосіб існування, який визначає сутність музичного колективу.

Безпека, захист та ситуація на кордоні. Сергій Деденко назвав основні питання для прикордонних громад 09:34

Громади України, які межують з Російською Федерацією, наразі потребують вирішення низки питань. Серед них безпекове середовище, захист обʼєктів енергетики та майбутнє двадцятикілометрової зони.

 Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності

Чернігівські поліцейські відкрили кримінальне провадження за спробу нетверезого водія відкупитися від відповідальності 09:23

Поліцейські відділу реагування патрульної поліції Чернігівського райуправління викрили 45-річного водія позашляховика, який керував транспортом у нетверезому стані.

«Працевлаштування переселенців та ветеранів війни – один із пріоритетів роботи служби зайнятості» 09:22

Так на «круглому столі», що відбувся днями в Бобровицькій міській раді, сказав заступник директора – начальник управління матеріально-технічного забезпечення та закупівель Чернігівського обласного центру зайнятості Вячеслав Бєлогура.